Så er det ved at være på det sidste med asparges. Sæsonen slutter d. 23. juni, men vi har heldigvis spist os godt mætte, i både de grønne og hvide asparges, i den sidste tid. Her bruger jeg de grønne i portobellosvampe, sammen med radiser, tomater og pesto. Det giver en rigtig god frokostret, eller tilbehør til grillmaden. De kan nemlig både tilberedes i ovnen og på grillen.
Lav 1 - 2 pr. person, alt efter hvad I ellers skal have.
[ingredients title="Portobellosvampe med asparges og pesto"]
1 - 2 personer
- 2 store portobello svampe
- 6 grønne asparges
- 4 - 6 cherrytomater
- ca. 4 store radiser
- 4 tsk pesto
- lidt mozarello eller feta
- grønt til pynt
Børst svampene godt, så de er rene, og tag stok og lameller ud. Smør svampen indvendig med pesto. Skær asparges, radiser og tomater i mindre stykker og fyld svampene op med fyldet.
Fordel små klatter af ost hen over toppen.
Sæt dem i ovnene i ca. 10 min eller på grillen, indtil osten er smeltet og begynder så småt at blive brun i kanten.
Pynt gerne med et drys grønt og lidt portobellochips, og server straks.
[/ingredients]
[ingredients title="Portobellochips"]
- 1 portobello
- lidt hvidløgsolie
Skær svampen i helt tynde skiver, og fordel på en bageplade med bagepapir. Sprøjt/pensl med lidt hvidløgsolie og drys med ganske lidt salt. Kom dem i ovnen ved 280 grader i ca. 30 min, eller til de er sprøde.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her