Portobellosvampe med asparges og pesto

Så er det ved at være på det sidste med asparges. Sæsonen slutter d. 23. juni, men vi har heldigvis spist os godt mætte, i både de grønne og hvide asparges, i den sidste tid. Her bruger jeg de grønne i portobellosvampe, sammen med radiser, tomater og pesto. Det giver en rigtig god frokostret, eller tilbehør til grillmaden. De kan nemlig både tilberedes i ovnen og på grillen.

Lav 1 – 2 pr. person, alt efter hvad I ellers skal have.

Portobellosvampe med asparges og pesto


1 – 2 personer
  • 2 store portobello svampe
  • 6 grønne asparges
  • 4 – 6 cherrytomater
  • ca. 4 store radiser
  • 4 tsk pesto
  • lidt mozarello eller feta
  • grønt til pynt

Børst svampene godt, så de er rene, og tag stok og lameller ud. Smør svampen indvendig med pesto. Skær asparges, radiser og tomater i mindre stykker og fyld svampene op med fyldet.

Fordel små klatter af ost hen over toppen.

Sæt dem i ovnene i ca. 10 min eller på grillen, indtil osten er smeltet og begynder så småt at blive brun i kanten.

Pynt gerne med et drys grønt og lidt portobellochips, og server straks.

Portobellochips

  • 1 portobello
  • lidt hvidløgsolie

Skær svampen i helt tynde skiver, og fordel på en bageplade med bagepapir. Sprøjt/pensl  med lidt hvidløgsolie og drys med ganske lidt salt. Kom dem i ovnen ved 280 grader i ca. 30 min, eller til de er sprøde.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*