Portobellosvampe med asparges og pesto

Portobellosvampe med asparges og pesto

Så er det ved at være på det sidste med asparges. Sæsonen slutter d. 23. juni, men vi har heldigvis spist os godt mætte, i både de grønne og hvide asparges, i den sidste tid. Her bruger jeg de grønne i portobellosvampe, sammen med radiser, tomater og pesto. Det giver en rigtig god frokostret, eller tilbehør til grillmaden. De kan nemlig både tilberedes i ovnen og på grillen.

Lav 1 – 2 pr. person, alt efter hvad I ellers skal have.

Portobellosvampe med asparges og pesto


1 – 2 personer

  • 2 store portobello svampe
  • 6 grønne asparges
  • 4 – 6 cherrytomater
  • ca. 4 store radiser
  • 4 tsk pesto
  • lidt mozarello eller feta
  • grønt til pynt

Børst svampene godt, så de er rene, og tag stok og lameller ud. Smør svampen indvendig med pesto. Skær asparges, radiser og tomater i mindre stykker og fyld svampene op med fyldet.

Fordel små klatter af ost hen over toppen.

Sæt dem i ovnene i ca. 10 min eller på grillen, indtil osten er smeltet og begynder så småt at blive brun i kanten.

Pynt gerne med et drys grønt og lidt portobellochips, og server straks.

Portobellochips

  • 1 portobello
  • lidt hvidløgsolie

Skær svampen i helt tynde skiver, og fordel på en bageplade med bagepapir. Sprøjt/pensl  med lidt hvidløgsolie og drys med ganske lidt salt. Kom dem i ovnen ved 280 grader i ca. 30 min, eller til de er sprøde.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*