Vietnamesisk Biksemad

Når jeg er ude og handle, sker det at jo at jeg møder nogen, og de så kommer med spørgsmålet: “…hvad skal I have til aftensmad i dag”. Sådan var det i dag.
Jeg tænkte lynhurtigt, for det lød jo ikke så spændende, at jeg rent faktisk bare ville have en leverpostejmad. Og så var det, er der bare sådan lige kom noget helt andet ud af min mund: “Jeg tror vi skal have Vietnamesisk biksemad”. Hov, – det var jo godt nok noget jeg havde siddet og læst i LêLês Gadekøkken lige inden jeg tog på indkøb, men var det nu noget der var godt?
Da jeg kom hjem tænkte jeg, – ups hvad var det lige jeg sagde jeg ville lave? Nu regner hende jeg snakkede med, jo at det kommer på bloggen!
Så min leverpostejmad måtte vente og i stedet gik jeg igang med at forberede biksemaden. Og nu her bagefter, har jeg ikke fortrudt det. Det blev et helt lille festmåltid.

I bogen er der brugt røde pølser, men jeg bruger altid dem uden farve. Der er frit valg.

Portionen er rigelig til 2 personer.
4 dl kogte og kolde ris (jeg brugte brune ris)
1 fed hvidløg
2 pølser
1 lille rødløg
1 rød chili
1 æg
Olie til at stege i
1 spsk fiskesauce
1 spsk sojasauce
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 lille bundt purløg

Hvis du ikke har kolde ris, skal du lige koge 2 dl rå ris og afkøle dem.
Snit løg og hvidløg i små tern og kom dem på en varm pande med olie. Vend rundt så de begynder at blive klare.
Kom nu de kolde ris i og vend hele tiden, så de skilles ad. Det gør ikke noget de tager en anelse farve.
Slå ægget ud i en skål og pisk det let sammen inden det kommes i panden til risene.
Nu skal det hele vendes godt, så risene bliver godt blandet med æg, som jo stivner.
Når ægget har sat sig lidt, hældes fiskesauce og soja ved sammen med sukkeret.
Pølser i skiver tilsættes og nu vendes det hele stille og roligt rundt, til det er godt blandet.
Lad det bare simre lidt, så væden trækker ind i risene. Tilsæt gerne mere olie, hvis det virker for tørt.
Risene må gerne blive sprøde.
Server med et godt drys persille og finthakket chili.

Nu er det jo fredag, så lidt fest skal der være. Jeg blandede noget af mit blommesaft med en god sjat limesaft og kom masser af limeskiver i. Så var der en drinks til maden, – men pyt jeg skulle jo ingen steder køre :-)
Pjat, men den smagte næsten som en drinks, – en alkoholfri drinks.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*