• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Hvidløgsflutes med Kamutmel

Hvidløgsflutes med Kamutmel

Udgivet: 2. jun. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Vi kender alle hvidløgsflutes fra supermarkeds fryser. Jeg kan nu godt li de fleste, men tænkte også, at man da må kunne bage dem selv. Så jeg fandt noget blødt smør frem og blendede det med hvidløg. Så var det dejen. Da jeg var i Filsø til fødevaremesse, købte jeg noget Kamutmel. Kamut  er en gammel hvedearter, som også kaldes kæmpedurum. Groftmalet kamutmel er et 100% fuldkornsprodukt og har en rigtig god bageevne. Det skulle også bruges.

Det blev ikke som dem man køber, men de blev gode. Faktisk ret gode.

Hvidløgsflutes
50 g gær
3 dl vand
3 spsk. olie
2 tsk. salt
300 g hvedemel
200 gr kamutmel

Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt resten. Ælt det godt sammen og lad dejen hvile tildækket i ½ time. Imens laves hvidløgssmør.
100 gr smør
2-3 fed hvidløg
½ tsk salt
Det hele blendes godt sammen.

Jeg glemte at måle af, hvor meget smør jeg lavede, men tror det var ca. deromkring.

Form nu 3 lange flutes, eller flere små, og "flad" dem lidt ud. Læg en bræmme smør ned af dejen og luk flutene rundt om smørret. Jeg fik ikke mine helt lukket, så der løb noget ud under bagningen, men smagen var der alligevel.

Efterhæv flutene 15 min og bag dem i en 220 grader varm ovn, i ca. 10-15 min.

 

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Rabarberkompot er sommermad

Rejehapsere

Trøffelsnitter med mandler

Fredagsboller med chokolade

Kartoffelsalat og rødvin

Påskens Skidne Æg

Homemade kiks til osten

Molekylær Torsk med tilbehør

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.