• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Brød

Hvidløgsflutes med Kamutmel

Udgivet: 2. jun. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Vi kender alle hvidløgsflutes fra supermarkeds fryser. Jeg kan nu godt li de fleste, men tænkte også, at man da må kunne bage dem selv. Så jeg fandt noget blødt smør frem og blendede det med hvidløg. Så var det dejen. Da jeg var i Filsø til fødevaremesse, købte jeg noget Kamutmel. Kamut  er en gammel hvedearter, som også kaldes kæmpedurum. Groftmalet kamutmel er et 100% fuldkornsprodukt og har en rigtig god bageevne. Det skulle også bruges.

Det blev ikke som dem man køber, men de blev gode. Faktisk ret gode.

Hvidløgsflutes
50 g gær
3 dl vand
3 spsk. olie
2 tsk. salt
300 g hvedemel
200 gr kamutmel

Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt resten. Ælt det godt sammen og lad dejen hvile tildækket i ½ time. Imens laves hvidløgssmør.
100 gr smør
2-3 fed hvidløg
½ tsk salt
Det hele blendes godt sammen.

Jeg glemte at måle af, hvor meget smør jeg lavede, men tror det var ca. deromkring.

Form nu 3 lange flutes, eller flere små, og "flad" dem lidt ud. Læg en bræmme smør ned af dejen og luk flutene rundt om smørret. Jeg fik ikke mine helt lukket, så der løb noget ud under bagningen, men smagen var der alligevel.

Efterhæv flutene 15 min og bag dem i en 220 grader varm ovn, i ca. 10-15 min.

 

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Mandelpaneret Laks

Lun Kartoffelsalat med prikker

Dadelkugler med Daim

Æblekage med et twist

Italienske Småkager med Citronsalt

Grønne Kikærte-frikadeller

Okseinderlår med ostekurv, rodfrugter og kartoffelmos

Japansk Ramen med and

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.