MADBLOG & LIVSSTIL

Twix Snitter

Kiksebund

350 gr Mel
225 gr Smør
50 gr Sukker
65 gr Muscovadosukker

Rør sukker og smør sammen, og tilsæt mel lidt ad gangen. Beklæd en firkantet bageform med bagepapir, og pres dejen ned i formen. Bag kiksebunden ved 190 grader i ca. 20-30 minutter indtil den er gylden.

Karamel
250 gr Smør
250 gr Sukker
4 spsk Lys sirup
8 spsk Kondenseret mælk (karamel)

Kog den kondenserede mælk. Dåsen skal koges som den er i 4 timer. Hold øje med at dåsen konstant er tildækket med vand, så der ikke dannes undertryk, og dåsen eksploderer.

Smelt smør, sukker, sirup og den kondenseret mælk. Kog den i ca. 7-10 minutter, indtil den bliver tykkere. Hæld den over kiksebunden. Og lad det køle af.

Chokolade overtræk
200 gr Mælkechokolade smeltes og hældes over kagen.

 

Mere indhold til dig

6 reaktioner

 1. Hej Inge.

  Tusind tak, jeg er også selv ret vild med dem.
  Men jeg har aldrig oplevet at bunden smuldrer - har du måske fået lidt rigeligt med mel i dejen, så den har været for tør? Som du sikkert kan se på mit billede, synes jeg bunden er fin fast og nem at skære.
  Håber det bliver en super bund næste gang.

  Hilsen Ellen

 2. Jeg har lige lavet dine fantastiske twixsnitter, kiksebunden smuldrer dog lidt - er det noget du har været ude for? tak for super opskrift
  vh Inge

 3. Hej Louise.

  Heldige kollegaer du har, når du sådan forkæler dem med Twixkage. Man kan ikke spise store stykker, medmindre man virkelig er en slikmund. Jeg bagte den i en form der er 20x20 cm. Så vil tro det gir ca. 12 stykker. Men jeg vil næsten sige,- hellere lidt mindre stykker, og der så er 2 til hver.

  Rigtig god fredagshygge med kage til dig og kollegaerne 🙂

 4. Den ser virkelig lækker ud. Den tænker jeg, jeg vil lave til mine kolleger til på fredag. Hvor mange personer vil du gætte på, der er kage til?

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *