MADBLOG & LIVSSTIL

Sprøde Rødbeder og Gulerødder.

 

Den eneste "vinter"grøntsag jeg aldrig bliver træt af, er rødbeden. Jeg er vild med den både rå, kogt og syltet. Derfor kommer der i dag også en salat, som jeg har lavet tidligere, men har ændret lidt i. Det er jo ved at være på det sidste med rodfrugter. Jeg så lige i min køkkenhave, at en glemt rødbede spirede med de fineste små blade. Den overvintrede rødbede er nok knap så spændende, men de spæde blade er perfekte til at pifte retterne op med.

Jeg er også blevet ret så bidt af de fine tangperler, som jeg bruger i både balsamico, citron og lakseudgaven. Her valgte jeg den lidt ferske smag, så den ikke overdøver det øvrige. De pynter og giver en ekstra smag til retten.

[directions title="Sprøde Rødbeder og Gulerødder"]
2 rødbeder
2 gulerødder
1 rødløg
1 lille håndfuld løgspirer
2 spsk Laks Cavi●art 

2 spsk soya
2 spsk rødvinseddike
2 spsk neutral olie
½ tsk chiliflager
Hvidløgspebersalt fra Mariager Saltcenter

Vask rødbederne og kog dem i 30 min. Rødbederne skal stadig være sprøde, Overhæld med koldt vand, og gnid skindet af rødbederne. Lad dem afkøle.
Snit gulerødderne i tynde skiver og kom i en skål sammen med rødløg i små tern. Bland dressingen og hæld noget af den over gulerødder. Lad dem stå og trække, mens rødbederne skæres i tynde skiver.
I et fad lægges gulerødder, løg og rødbeder lagvis og overhældes med resten af dressingen. Pynt med løgspirer og Laks Cavi●art .

Serveres til koteletter, frikadeller m.m. Eller spises som en sprød middagssalat.

[/directions]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *