MADBLOG & LIVSSTIL

Der skete ikke det store i mit køkken i går. Jo, jo vi fik da noget at spise, og I griner sikkert, når jeg nu skriver at vi fik risengrød. Men Jens fik lyst til det, og så var jeg hurtig til at svare ja. For det er jo min livret, og grød kan man vel altid have. Nu er det faktisk lige før, vi kan få påske-øl til istedet for nisse-øl. Ny påsketradition måske 🙂

Men altså, så var der også god tid til andet, mens grøden kogte. Vi vil begge gerne have lidt crunch på vores morgenmad, og det hjemmelavede er bedst efter min mening. Jeg kan godt lide at vide, hvad der er i. Jeg laver forskellig udgave hver gang, men denne gang blev det med chokolade. Slet ikke dårligt at få chokolade til morgenmad.

choko_crunch_morgenmad_072 dl havregryn
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekerner
2 dl groft hakkede mandler
2 dl kokos
1 dl hørfrø
3 æbler
3 spsk sukker
1 dl granatsaft eller appelsinsaft
½ vaniljestang
150 gr chokolade
1 spsk honning

Skræl og skær æblerne i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med sukker, den halve vaniljestang og enten granatæble- eller appelsinsaft. Kog æblerne møre til en mos. Fisk vaniljestangen op, og bland grofthakket chokolade og honning i. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet.

I en anden skål blandes frø, gryn og mandler. Bland æblemosen i grynene og vend rundt til det er en grødet masse.

Smør massen ud på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min. Vend rundt i det flere gange. Det skal blive brunt og dufte dejligt. Tages ud og står og bliver koldt på pladen. Hæld den sprøde og smagfulde crunch op i et glas og glæd dig til du skal have det til morgenmaden.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter