• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Pasta med Blomkålssovs

Pasta med Blomkålssovs

Udgivet: 7. mar. 2021. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Som madblogger surfer jeg jo også rundt og kigger, hvad andre har gang i og har lavet. En af dem, jeg følger på Instagram, er mariavestergaard.dk. Her fandt jeg en dag, en lækker sovs, lavet af blomkål, og som var serveret til pasta. Når man er pasta-elsker, som jeg er, lød det som det perfekte hit. Pasta og grønt.

Jeg har ændret ganske lidt i opskriften, og den smager simpelthen bare så godt, sammen med friskkogt pasta. Og så er det en super hurtig ret, som kan serveres med eller uden kød, Blomkålssovsen og også nemt bruges uden pasta, men i stedet til f.eks. frikadeller med kartofler.

[ingredients title="Pasta med blomkålssovs"]
2 pers.

  • ½ blomkålshoved (ca. 400 gr)
  • 3½ dl vand
  • 1 tern grøntsagsbouillon
  • 1 lille løg
  • 2 tsk timian
  • salt og peber
  • 1 spsk smør
  • hvidløgsolie til stegning (eller 1 hvidløg + olie)
  • 300 gr frisk pasta
  • 200 gr bacon i tern
  • parmesanost til at rive over
  • evt. frisk hakket purløg/persille

Del blomkål i mindre buketter og kog den i en gryde med vandet og grøntsagsbouillon, indtil blomkålen er mør.

I mens skæres løg i tern og evt. hvidløg hakkes fint, og svitses på en pande, til løgene er bløde. Bruger du hvidløgsolie, undlades hvidløg. Hældes op på en tallerken til senere.
Bacontern ristes brune og sprøde, og hældes op på en tallerken.

Kog pastaen en en gryde med vand.

Blend den varme blomkål med vand og løg, til en glat sovs. Smag til med smør, timian og salt og peber.

Vend den kogte og afdryppede pasta i sovsen og top med ristede baconstykker og masser af revet parmesan.

Velbekomme!

[/ingredients]

Mere inspiration

  • billede til hurtig pastaret
    Hurtig pastaret med bacon og uden fløde
  • Spyd med pasta-pizza
  • Stegte nudler med grønt
  • Frisk Citronpasta

Se mere indhold på bloggen

Forårsdessert - fnuglet

Hurtig mad i ovnen

Ribstærte med ris

Faaborg - en smuk købstad

Torsk på Grønt med Hasselbackkartofler

Svendborg er dejlig!

Solero Is - Forårsdessert

Min Favorit Suppe

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.