Pasta med Blomkålssovs

Pasta med Blomkålssovs

Som madblogger surfer jeg jo også rundt og kigger, hvad andre har gang i og har lavet. En af dem, jeg følger på Instagram, er mariavestergaard.dk. Her fandt jeg en dag, en lækker sovs, lavet af blomkål, og som var serveret til pasta. Når man er pasta-elsker, som jeg er, lød det som det perfekte hit. Pasta og grønt.

Jeg har ændret ganske lidt i opskriften, og den smager simpelthen bare så godt, sammen med friskkogt pasta. Og så er det en super hurtig ret, som kan serveres med eller uden kød, Blomkålssovsen og også nemt bruges uden pasta, men i stedet til f.eks. frikadeller med kartofler.

Pasta med blomkålssovs


2 pers.

  • ½ blomkålshoved (ca. 400 gr)
  • 3½ dl vand
  • 1 tern grøntsagsbouillon
  • 1 lille løg
  • 2 tsk timian
  • salt og peber
  • 1 spsk smør
  • hvidløgsolie til stegning (eller 1 hvidløg + olie)
  • 300 gr frisk pasta
  • 200 gr bacon i tern
  • parmesanost til at rive over
  • evt. frisk hakket purløg/persille

Del blomkål i mindre buketter og kog den i en gryde med vandet og grøntsagsbouillon, indtil blomkålen er mør.

I mens skæres løg i tern og evt. hvidløg hakkes fint, og svitses på en pande, til løgene er bløde. Bruger du hvidløgsolie, undlades hvidløg. Hældes op på en tallerken til senere.
Bacontern ristes brune og sprøde, og hældes op på en tallerken.

Kog pastaen en en gryde med vand.

Blend den varme blomkål med vand og løg, til en glat sovs. Smag til med smør, timian og salt og peber.

Vend den kogte og afdryppede pasta i sovsen og top med ristede baconstykker og masser af revet parmesan.

Velbekomme!

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*