MADBLOG & LIVSSTIL

Hverdagen er for alvor startet her, og alt der hedder sødt, fedt og vin er skåret væk. Den fornuftige kost med grøntsager er atter på menuen. Og hvor er det dejligt. Ovenpå den fede julemad, smager en salat helt vidunderlig. Hvidkålen kan man næsten få forærende lige nu, så billige er de. Og gode er de, for der er utroligt meget man kan bruge sådan et kålhoved til. Vi behøves ikke have kød hver dag, men en gang imellem smager en god hakkebøf nu godt. Og køber man magert og godt kød, er der ikke så voldsomt mange kalorier i en bøf. (hvis du altså tæller dem).

boef_grontsagssauce_feta_gulerodder_4

For at peppe bøffen lidt op, kom der en lidt fetaost ned i dem. De stod alligevel i køleskabet og var så enlige.
Middagen hører også til de hurtige. Også denne ret kan forberedes på under 30 min. Og er du endda så heldig, at have nogle grøntsager tilovers fra dagen før, kan det gå endnu hurtigere.

boef_grontsagssauce_feta_gulerodder_2Bøf med Grøntsagssovs (2 pers.)
300 – 400 gr magert oksehak
en lille smule fetaost
salt og peber
3-4 gulerødder
5 jordskokker
1 rød peberfrugt
2 dl kyllingebouillon
salt og peber

Form 2 fine bøffer af farsen og stik fetaen godt ned i dem. Krydder med salt og peber og steg dem i lidt olie på panden, til de er stegte som du bedst kan lide dem.

Gulerødder, jordskokker og peberfrugt gøres i stand og skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde sammen med bouillon, og koges til de er møre.
Hæld væden fra, – men GEM den. Blend grøntsagerne indtil det er en glat mos. Kom nu væden i, indtil det har den rigtige konsistens for dig. Smag til, og server med de stegte bøf.

Mens grøntsagerne koger, kan man nemt lave en lille let salat efter eget valg.

Så er det bare at anrette den flotte og farverige sovs og bøffen på tallerkener, og sige Velbekomme!

boef_grontsagssauce_feta_gulerodder_3

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter