• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Bøf med farverig sovs

Bøf med farverig sovs

Udgivet: 8. jan. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Hverdagen er for alvor startet her, og alt der hedder sødt, fedt og vin er skåret væk. Den fornuftige kost med grøntsager er atter på menuen. Og hvor er det dejligt. Ovenpå den fede julemad, smager en salat helt vidunderlig. Hvidkålen kan man næsten få forærende lige nu, så billige er de. Og gode er de, for der er utroligt meget man kan bruge sådan et kålhoved til. Vi behøves ikke have kød hver dag, men en gang imellem smager en god hakkebøf nu godt. Og køber man magert og godt kød, er der ikke så voldsomt mange kalorier i en bøf. (hvis du altså tæller dem).

For at peppe bøffen lidt op, kom der en lidt fetaost ned i dem. De stod alligevel i køleskabet og var så enlige.
Middagen hører også til de hurtige. Også denne ret kan forberedes på under 30 min. Og er du endda så heldig, at have nogle grøntsager tilovers fra dagen før, kan det gå endnu hurtigere.

Bøf med Grøntsagssovs (2 pers.)
300 - 400 gr magert oksehak
en lille smule fetaost
salt og peber
3-4 gulerødder
5 jordskokker
1 rød peberfrugt
2 dl kyllingebouillon
salt og peber

Form 2 fine bøffer af farsen og stik fetaen godt ned i dem. Krydder med salt og peber og steg dem i lidt olie på panden, til de er stegte som du bedst kan lide dem.

Gulerødder, jordskokker og peberfrugt gøres i stand og skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde sammen med bouillon, og koges til de er møre.
Hæld væden fra, - men GEM den. Blend grøntsagerne indtil det er en glat mos. Kom nu væden i, indtil det har den rigtige konsistens for dig. Smag til, og server med de stegte bøf.

Mens grøntsagerne koger, kan man nemt lave en lille let salat efter eget valg.

Så er det bare at anrette den flotte og farverige sovs og bøffen på tallerkener, og sige Velbekomme!

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Madplanen Uge 47

Lemon bars eller Citronsnitter

Nutella Pizza

Risfad i ovnen

aronia dram likør opskrift

Aronia drammen - opskrift på aronia likør

Pølsebrød eller madbrød

Maki Sushi - ganske enkelt

Kaffeis

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.