MADBLOG & LIVSSTIL

Grøntsager i Sennepssauce

Så er vi her igen. Det er atter weekend, og lørdagen er lige begyndt.

Jeg har arbejdet hjemmefra i denne uge. I sidste uge, måtte jeg overgive mig, og se i øjnene at min psyke igen vil bestemme. Så først måtte jeg sige fra til en sølvbryllup vi var inviteret til sidste lørdag, for det kunne jeg slet ikke overskue at skulle til, og så aftalte jeg med min arbejdsplads, at jeg arbejdede hjemmefra så længe jeg har brug for det. I går ville jeg så prøve at tage på arbejde et par timer, og det gik heldigvis rigtig fint. Natten inden lå jeg ellers vågen hele natten, fordi jeg inderst inde var lidt nervøs, - og sikke meget man kan nå at tænke og planlægge på en hel nat 🙂
Men de 2 timer gik godt, med kun ganske lidt ondt i maven. Jeg er utrolig glad for, at jeg har så god en arbejdsplads og søde kollegaer, der bare tager over. Nu glæder jeg mig faktisk til at skulle på arbejde igen på mandag, omend stadig med lidt ondt i maven. Så rigtig positivt.

Heldigvis slapper jeg meget af ved at gå i køkkenet og lave mad. Så vi sulter ikke, - faktisk slet ikke. I dag har vi fået en god hakkebøf med grøntsager i senneps sauce. Og det trak point. Super lækkert med en rigtig god smag. Og nemmere bliver det altså ikke at frembringe en sauce. Og nok heller ikke mere kalorierig en den her var. Men pyt, når den nu smager så godt.

[ingredients title="Grøntsager i Sennepssauce"]
2 pers.

  • 1 halvt blomkål (eller et lille) i små buketter
  • 1 lille Romanesco hoved i små buketter (kan erstattes af bønner)
  • 100 gr smør
  • 2 små spsk Dijonsennep
  • 2 tsk ahorn- eller mælkebøttesirup
  • salt og peber
  • 2 hakkebøffer af 300 gr hakket oksekød
  • 5 mellem store kartofler skåret i kvarte

Sæt en gryde med vand og lidt salt over og bring i kog. Kom grøntsagerne i, og lade det komme i kog. Fortsæt med at koge i ca 5 min. Hæld op i den si og skyl med koldt vand.

Steg bøfferne på en pande med smør, og steg også karfoffelbådene i olie på en anden pande. Du kan evt. give kartoflerne et kogi 5 - 10 min, så skal de ikke have så længe på panden. Men råstegte smager nu bedst. Krydr både bøffer og kartofler med salt og peber.

I en gryde smeltes smørret langsomt. Når det er smeltet, piskes sennep og sirup i, indtil det er samlet til en sauce. Smag til med ganske lidt salt og evt. peber, inden sauce og grøntsager vendes sammen. Har grøntsager ligget længe, varmes de forsigtigt op i saucen.

Anret bøffen på en tallerken med kartofler ved siden af, og kom rigelig med grøntsager og sauce over.

[/ingredients]

Idéen til opskriften fik jeg fra Spis Bedre

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *