• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Små Farsbrød med fennikel og æble

Små Farsbrød med fennikel og æble

Udgivet: 20. feb. 2019. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Nogen gange bliver aftensmaden helt anderledes end egentlig planlagt. Således tog jeg den anden dag noget svinefars op af fryseren om morgenen, for at lave frikadeller. Men da der også var en lille rest kogte løse ris samt lidt hakket grønkål i køleskabet der lige skulle bruges, endte det med små farsbrød. Og det var der bestemt ingen der var kede af, for de smagte godt, og der var faktisk nok til 2 dage til os 2 personer, + der kom 2 farsbrød i fryseren til en hurtig aftensmad en anden dag.

[ingredients title="Små farsbrød med Fennikel"]
6 pers.

  • 400 gr hakket flæskefars
  • 2 dl koget afkølede løse ris
  • 2 dl hakket grønkål
  • 1 æg
  • 1½ dl rasp
  • 1 finthakket løg
  • 1 - 2 finthakkede fed hvidløg
  • salt og peber
  • 1 fennikel i tynde skiver
  • 1 æble i helt små tern
  • Fetaost i blok som skæres ud

Kom alle ingredienser undtagen fennikel og feta i en skål, og ælt det sammen til en fast fars. Krydder med salt og peber.

Del farsen i 6 og tryk dem flade. Læg fennikelskiver på sammen med de fine æbletern og lidt fetaost, og fold sammen og form til et mini brød.

Du skal sikkert ikke bruge al fennikel og feta, men gem endelig resten, for de er gode til en salat.

Steg de små farsbrød på en pande med smør, til de er gyldne.

Jeg valgte at trykke fetaosten ned i midten af hvert brød, lige inden er var færdigstegte.

Mens farsbrødene hygger sig på panden, laves en salat.

Skær 1 - 2 hjertesalater i tyndeskiver og vend i en skål sammen med resten af fennikel og fetaost. Er der æble og grønkåls rester, kommes de også med i salaten. Hæld en vinaigrette dressing over og pynt med de smukke kerner fra granatæble.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Kold Rabarbersuppe med is

Mandelsnitter

et billede med chokoladekage med chokolade

Svampet chokoladekage med chokolade

Fisk med Aarhus Symfoniorkester i baggrunden

Salat med ristede havregryn

Stegte rosenkål

Turen til Årø

Svenskerne udfordrer den danske øko-førertrøje

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.