• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Kager

Karamel-konfekt-kage

Udgivet: 15. jan. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Super lækre kager, men ikke en man kan spise ret mange af.
Skær den ikke i for store stykker, da den er meget sød.

Bund:
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
180 g rørsukker
2 tsk kanel
2 spsk kakao
1 tsk stødt nelliker
80 g kokosmel
125 g smeltet smør

Bland alle de tørre ingredienser til bunden. Smelt smørret og ælt det i de øvrige ingredienser. Dejen bliver nærmest som en smuldre dej.
Beklæd en ca. 23x23 cm form  med bagepapir og smør den med smeltet smør.

Pres dejen ned i formen  og bag den midt i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.

Topping:
1 dåse kondenseret mælk (= 400 gr)
20 g smør
2 spsk lys sirup

Bland ingredienserne til topping i en gryde og varm det op ved svag varme. Det tager noget tid. Rør i det HELE tiden til det kommer i kog. Lad det koge i ca. 5 minutter stadig under omrøring indtil massen har karamel konsistens. Fordel karamellen over den bagte bund og sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 12-15 minutter.

Lad kagen køle helt af.

Pynt:
75 g mørk chokolade
10 g smør
Hakkede mandler

Hak og smelt den mørke chokolade og rør smørret i. Fordel det på kagen. Pynt med hakkede mandler eller andet du lige har. Skær kagen i firkanter og opbevar kagen i køleskab.

 

Mere inspiration

  • blomme galette
    Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer
  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage

Se mere indhold på bloggen

Fastelavnsbakkelser

økologisk oksekød

Danskerne skal kende fordelene ved økologisk oksekød

Dine egne Cup-Noodles

Pizza med rester

Appetit på madbloggen

Australsk Kiksekage som konfekt

Hvide Chokoladetærter

Spidkålssalat med Bulgur

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    september 22, 2014 at 2:21 pm

    Hej Anja.
    Det vil den helt bestemt. Det søde passer perfekt sammen med is. Man kunne evt. komme lidt hakket chokolade i dejen, for at give den lidt mere konfekt-agtigt.

    Hilsen Ellen

    Svar
  2. anja

    september 22, 2014 at 10:27 am

    Hejsa, mon denne kage passer godt som en dessert med is - evt. rørt is og noget forskelligt frisk frugt?

    vh Anja

    Svar
  3. Ellen

    september 01, 2014 at 5:23 pm

    Hej Sonja.

    Det tror jeg da bestemt man kan. Måske du ikke skal bage karamellen for meget, så den ikke bliver for hård og svær at skære igennem.
    Men lad det komme an på en prøve, jeg hører meget gerne om dit kageprojekt. Det lyder i hvert fald rigtig lækkert.

    Mandagshilsner fra Ellen

    Svar
  4. Sonja

    september 01, 2014 at 4:27 pm

    Hej
    Tror du man ville kunne bruge denne kage som nederste bund i en lagkage?

    Jeg tænker denne kage inkl. karamel, et lag flødeskum, en alm. chokoladelagkage bund, mere flødeskum en alm. chokoladelage bund og så vanilje smørcreme på toppen og rundt om.

    Svar
  5. Chocolat

    marts 14, 2012 at 12:42 pm

    MmmMmmm, hvor ser den lækker ud. Er der lidt drømmekage over den? (Bare hvor den kedelige tørre kagebund er tryllet væk) 🙂

    Svar
    • ellen

      marts 14, 2012 at 4:00 pm

      Den er rigtig lækker. Lidt sej i det, og skøn - så det må bestemt være en drømmekage - men ikke den "gamle" slags 😉

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.