Karamel-konfekt-kage

Karamel-konfekt-kage

Super lækre kager, men ikke en man kan spise ret mange af.
Skær den ikke i for store stykker, da den er meget sød.

Bund:
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
180 g rørsukker
2 tsk kanel
2 spsk kakao
1 tsk stødt nelliker
80 g kokosmel
125 g smeltet smør

Bland alle de tørre ingredienser til bunden. Smelt smørret og ælt det i de øvrige ingredienser. Dejen bliver nærmest som en smuldre dej.
Beklæd en ca. 23×23 cm form  med bagepapir og smør den med smeltet smør.


Pres dejen ned i formen  og bag den midt i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.

Topping:
1 dåse kondenseret mælk (= 400 gr)
20 g smør
2 spsk lys sirup

Bland ingredienserne til topping i en gryde og varm det op ved svag varme. Det tager noget tid. Rør i det HELE tiden til det kommer i kog. Lad det koge i ca. 5 minutter stadig under omrøring indtil massen har karamel konsistens. Fordel karamellen over den bagte bund og sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 12-15 minutter.

Lad kagen køle helt af.

Pynt:
75 g mørk chokolade
10 g smør
Hakkede mandler

Hak og smelt den mørke chokolade og rør smørret i. Fordel det på kagen. Pynt med hakkede mandler eller andet du lige har. Skær kagen i firkanter og opbevar kagen i køleskab.

Print

6 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*