MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg ved det godt. Jeg har været lidt fraværende i den sidste tid.
MEN nu begynder lysten at komme igen, og jeg roder lidt i køkkenet igen.

Så nu er der ikke ro her ret meget længere.

Den anden dag, da vi spiste frokost på arbejdet, ville de smide et halvt rugbrød ud, fordi det var blevet tørt og kedeligt. Er jeg så nærig eller bare sådan een, der ikke kan lide at nogen smider mad ud, når jeg protesterede og tog det tørre brød med hjem? Jeg kan ikke så godt have, at der smides mad ud – jeg synes alt kan bruges.

Og i  dag har jeg så forvandlet det til sprøde rugbrødscroutoner. Denne gang blev det med en Urtesalt fra Mariager Saltcenter, som jeg synes er perfekt til den salat de skal bruges til senere i aften. Men de smager absolut også godt med lidt sukker og vanilje, og så ovenpå morgenmaden, eller bare som snacks. Især når de er lidt lune, kan jeg slet ikke lade dem være.

Jeg længes rigtig meget efter forår og forårsmad. Alle de mere lette grøntsager, så rodfrugterne kan glemmes lidt igen. Jeg kan nemt drømme mig ud på terrassen med en skål lækker salat og nyde aftensolen mens aftensmaden indtages. Men jeg må vente, for det vil være en mega kold fornøjelse, at sidde ud nu.
Køkkenhaven kan jeg dog godt begynde at tænke lidt på og også planlægge hvad der skal i. Efter 2 år med mislykkede kål, dropper jeg det helt i år, og vælge sikkert det mere sikre som salater, ærter, gulerødder og andet i den stil. Det glæder jeg mig også til, når det forhåbentlig snart bliver lidt lunere vejr.

Men lige nu gælder det rugbrød. Kedeligt rugbrød der blev til de lækreste croutoner.

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 100 g rugbrød, gerne halvtørt og uden skorper
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ spsk urtesalt eller hvidløgssalt
    Bruger du almindelig salt, skal du kun bruge den halve mængde

Skær dit rugbrød i små tern og kom dem i en pose sammen med olie og kryddersalt. Ryst det godt sammen. Du kan også komme det i en skål og bruge sprayolie istedet for.

Fordel rugbrødsternene på en plade med bagepapir og sæt i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. Tag dem ud når de er sprøde og har fået ganske lidt farve.

Rugbrødscrutonerne afkøles lidt inden de serveres som tilbehør til en salat eller som en lækker snacks.

[/ingredients]

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter