Skønne chilisalt-Mandler, som er hurtige selv at lave. Jeg lavede dem på "Mad for Alle" i Mariager Saltcenter, og folk var vilde med dem.
Men tænk på, at det er chili, så smagen kommer ikke straks. Chilien er en langsom-starter og tager til i smagen.
Mandlerne kan selvfølgelig også laves med andre smagstilsætninger. Hvad med mandler med lakridssalt?
Chilisalt mandler
200 gr mandler
2 dl lunkent vand
3 spsk chipotlesalt fra Mariager Saltcenter
10 gr. smør
Rør chipotlesalt ud i det lunkne vand. Hellere for koldt end for varmt vand. Tilsæt mandlerne, rør rundt så det blandes godt, og stil det på køkkenbordet i ca. 15 min.
Si vandet fra. Smelt 10 gr. smør på en pande, og vend mandlerne rundt i smøret. De må ikke brune, så skrue gerne helt ned for blusset.
Mandlerne kan spises lune eller kolde, - og er fantastiske til en kold øl.
Skriv din kommentar her