MADBLOG & LIVSSTIL

Gransskud og Eddike, Snaps og Sirup

Så må I hellere få opskrifterne på de 3 ting, jeg lavede af mine granskud i denne omgang. Eller, der er faktisk ikke meget opskrift i det, men så fremgangsmåde 🙂

Gran Eddike
Granskudene vaskes og tørres, inden de kommes i et glas eller flaske. Lagereddike hældes over, så det er dækket, og glassket/flasken lukkes. Man kan komme et par tørrede chili ved, hvis man synes det.
Så nemt er det, - så er det bare at vente i ca. 3 uger. Si gran og evt. chili fra, og kom på smukke flasker. Graneddike er god i oliedressinger, gryderetter, saucer m.m.

Gran Snaps
Snapsen er samme fremgangsmåde, blot udskiftes eddiken med vodka eller smagsneutral snaps.
Granskud vaskes og tørres, og kommes i en flaske. Vodka hældes over, og flasken lukkes. Trækker nu i 3 måneder, inden granskudene sies fra, og flasken atter lukkes. Her gælder det om at være tålmodig, for snapsen udvikler sig ved at gemmes yderligere før den drikkes. Vent gerne op til 6-7 måneder. Jeg har læst mig til, at der så vil få en snert af vanilje - som må komme fra harpiksen.

Gran Sirup
3 dl granskud
2 dl sukker
2 dl vand

Vand og halvelen af sukkeret blandes, og det varmes op indtil sukkeret er opløst. Vask og tør granskudene og kom dem i lagen.
Koges ved svag varme i ca. 25 min. Lad det hele stå køligt til næste dag, hvor kvaset sies fra.
Kom siruppen og resten af sukkeret i gryden, og lad det simre til det kan konsistens som tynd sirup. Fjern evt. skum på toppen, indes det hældes på en rengjort og skoldet flaske.

Så er der sirup til bla. yoghurt, pandekager og is, men også rødkålen får en skøn smag med gransirup.

Mere indhold til dig

2 reaktioner

  1. Ja ja Lars, vi sønderjyder er kvikke 😉

    Grannsirup er fedt, men der er ingen kalorier i det fedt 😀

  2. wup.. er gransirup fedt eller hva?!! Sejt indlæg. Det er så fedt at du har lavet gransirup. Jeg har selv haft ordet i mit hoved.... men der var du lige skarp :o)

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *