• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sødt & Snacks » Krydderier » Gransskud og Eddike, Snaps og Sirup

Gransskud og Eddike, Snaps og Sirup

Udgivet: 1. jun. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Så må I hellere få opskrifterne på de 3 ting, jeg lavede af mine granskud i denne omgang. Eller, der er faktisk ikke meget opskrift i det, men så fremgangsmåde 🙂

Gran Eddike
Granskudene vaskes og tørres, inden de kommes i et glas eller flaske. Lagereddike hældes over, så det er dækket, og glassket/flasken lukkes. Man kan komme et par tørrede chili ved, hvis man synes det.
Så nemt er det, - så er det bare at vente i ca. 3 uger. Si gran og evt. chili fra, og kom på smukke flasker. Graneddike er god i oliedressinger, gryderetter, saucer m.m.

Gran Snaps
Snapsen er samme fremgangsmåde, blot udskiftes eddiken med vodka eller smagsneutral snaps.
Granskud vaskes og tørres, og kommes i en flaske. Vodka hældes over, og flasken lukkes. Trækker nu i 3 måneder, inden granskudene sies fra, og flasken atter lukkes. Her gælder det om at være tålmodig, for snapsen udvikler sig ved at gemmes yderligere før den drikkes. Vent gerne op til 6-7 måneder. Jeg har læst mig til, at der så vil få en snert af vanilje - som må komme fra harpiksen.

Gran Sirup
3 dl granskud
2 dl sukker
2 dl vand

Vand og halvelen af sukkeret blandes, og det varmes op indtil sukkeret er opløst. Vask og tør granskudene og kom dem i lagen.
Koges ved svag varme i ca. 25 min. Lad det hele stå køligt til næste dag, hvor kvaset sies fra.
Kom siruppen og resten af sukkeret i gryden, og lad det simre til det kan konsistens som tynd sirup. Fjern evt. skum på toppen, indes det hældes på en rengjort og skoldet flaske.

Så er der sirup til bla. yoghurt, pandekager og is, men også rødkålen får en skøn smag med gransirup.

Mere inspiration

  • Zinfandel min foretrukne vin
  • Sommerdrink med Fersken, Gin og Bobler
  • Fersken Gin & Tonic
  • Cold Irish Coffee

Se mere indhold på bloggen

"Kolvig - Restaurant & Café"

Græskar-Fiske-Burger

Mandelsnitter

Søde kartofler med Bønnesalsa

Hvidkålsdolmer eller Hvidkålsrouletter

Sønderjydsk Nytårsmenu

Update fra Aarhus

Farsbrød med krydderurter og Tomatsalsa

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    juni 06, 2015 at 3:49 pm

    Ja ja Lars, vi sønderjyder er kvikke 😉

    Grannsirup er fedt, men der er ingen kalorier i det fedt 😀

    Svar
  2. Lars Lassen

    juni 05, 2015 at 9:38 pm

    wup.. er gransirup fedt eller hva?!! Sejt indlæg. Det er så fedt at du har lavet gransirup. Jeg har selv haft ordet i mit hoved.... men der var du lige skarp :o)

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.