MADBLOG & LIVSSTIL

Så blev det mandag igen. Mange synes mandagen er hård, det synes jeg nu ikke altid den er. Når man har haft en dejlig weekend og slappet helt af, er man frisk og klar til en ny uge. Sådan har jeg det i dag. Tænker at livet er skønt og at det skal leves.

Der har været meget grønt på menuen i weekenden. Gode men sunde retter. Ah okay, der sneg sig også lidt usundt ind. Men det var jo også weekend.
En lille nem ret – tilbehør eller forret – er bagte rødbeder med ost. Nogen gange kommer jeg gedeost på andre gange brie. Billeder, ja de kommer senere.

2 friske, aflange rødbeder
olivenolie
150 g brie eller gedeost
60 gr valnødder
2 tsk honning
friskkværnet peber
evt. 100 g rucola

Skræl rødbederne og læg dem i et indfast fad. Dryp med lidt olienolie og sæt det hele i ovnen i ca. 45 min. Tag rødbederne ud og skær dem i aflange skiver. Gerne lidt tykke.
Lægges på en bageplade og på hver kommes et stykke ost. Dryp med lidt olie igen og sæt det hele ind i ovnen i 10-15 min, eller til osten er begyndt at smelte eller tage farve.

Imens vaskes salaten og tørres. Vend salaten med lidt olie og læg den på tallerkenen.
Valnødderne kommes på en varm pande med lidt salt og honning. Rør rundt indtil honningen er smeltet og nødderne er karameliserede. Afkøles inden de hakkes.
Rødbederne kan serveres både varme og kolde. Skiverne lægges ovenpå salaten og der pyntes med de hakkede karameliserede valnødderne.

Jeg brugte dem som tilbehør, så der blev serveret en salat ved siden af. Men det er en god og anderledes forret, som er god især til de sidste rødbeder nu.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter