MADBLOG & LIVSSTIL

Skal der rødkål til flæskestegen?

Fortvivl ikke, hvis du hører til dem der hellere vil have andet og mere friskt tilbehør til en flæskesteg, for den almindelige rødkål kan nemt piftes op, og det samme kan flæskestegen.

Jeg havde æbler, og lavede derfor en lækker æble-peberrodskompot, men ellers kan der fint kommes æbletern i rødkålen, eller den kan smages til med lidt friskrevet peberrod. Alt efter, hvor meget kant du ønsker til dit tilbehør.

1½ kg svinekam med svær
1 økologisk citron
frisk timian eller tørret
salt og peber

2 dl fløde
2 dl rødvin
1 spsk ribsgelé
salt og peber
evt. 1 tsk sukker

Hvis stegen ikke er ridset må du igang. Snit godt ned i fedtlaget.
Gnid sværet godt med salt. Bland revet citronskal (pas på ikke at få det hvide med), og bland det med finthakket timian. Kom blandingen ned mellem hver anden svær.

Læg flæskestegen i et fad, og kom vand udenom. Sættes i ovnen, ved 180 grader til temperaturen er ca. 67 grader. (ca. 1½ time).

Imens laves tilbehøret.

Æble-Peberrodskompot
2 æbler skrælles og skæres i små tern. Kom ⅔ dele i en gryde med 2 spsk. vand og 1 spsk sukker (alt efter hvor sure/søde de er), og kog æblerne til de er mos. De sidste par minutter tilsættes resten af ternene. Stil kompotten til afkøling. Når den er kold, smages til med friskrevet peberrod og en anelse salt.

Timian-gulerødder.
4 store gulerødder skæres i skrå skiver. Dyp lidt olie hen over, og krydr med timian, salt og peber. Sættes i ovnen i ca. 20 min.

 


Rødkål

Brug en hjemmelavet rødkål, eller køb den færdig
Varm den igennem, og tilsæt lidt tørrede tranebær, hakkede nødder (gerne valnødder) og græskarkerner.

Når stegen er ved at være klar, kan der laves sovs. Ja det er rigtigt, SOVS, der klistrer til kartoflerne.
Kom et par dl. rødvin i en gryde og lad den koge ind til ca. det halve. Tilsæt væden fra stegen sammen med 2-3 dl fløde, og kog godt igennem. Smag til med ribsgele, og salt og peber. Er sovsen for sur (der er jo citron i), kan der tilsættes en anelse sukker. Jævn evt. sovsen med maizena.

Så er det bare at servere, og nyde middagen med et glas rødvin til. Velbekomme!

Se flere opskrifter

Plankebøffer på Egetræ

Koteletter i fad

Kylling med ananas og karrysovs

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *