• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Skal der rødkål til flæskestegen?

Skal der rødkål til flæskestegen?

Udgivet: 28. sep. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Fortvivl ikke, hvis du hører til dem der hellere vil have andet og mere friskt tilbehør til en flæskesteg, for den almindelige rødkål kan nemt piftes op, og det samme kan flæskestegen.

Jeg havde æbler, og lavede derfor en lækker æble-peberrodskompot, men ellers kan der fint kommes æbletern i rødkålen, eller den kan smages til med lidt friskrevet peberrod. Alt efter, hvor meget kant du ønsker til dit tilbehør.

1½ kg svinekam med svær
1 økologisk citron
frisk timian eller tørret
salt og peber

2 dl fløde
2 dl rødvin
1 spsk ribsgelé
salt og peber
evt. 1 tsk sukker

Hvis stegen ikke er ridset må du igang. Snit godt ned i fedtlaget.
Gnid sværet godt med salt. Bland revet citronskal (pas på ikke at få det hvide med), og bland det med finthakket timian. Kom blandingen ned mellem hver anden svær.

Læg flæskestegen i et fad, og kom vand udenom. Sættes i ovnen, ved 180 grader til temperaturen er ca. 67 grader. (ca. 1½ time).

Imens laves tilbehøret.

Æble-Peberrodskompot
2 æbler skrælles og skæres i små tern. Kom ⅔ dele i en gryde med 2 spsk. vand og 1 spsk sukker (alt efter hvor sure/søde de er), og kog æblerne til de er mos. De sidste par minutter tilsættes resten af ternene. Stil kompotten til afkøling. Når den er kold, smages til med friskrevet peberrod og en anelse salt.

Timian-gulerødder.
4 store gulerødder skæres i skrå skiver. Dyp lidt olie hen over, og krydr med timian, salt og peber. Sættes i ovnen i ca. 20 min.

 


Rødkål

Brug en hjemmelavet rødkål, eller køb den færdig
Varm den igennem, og tilsæt lidt tørrede tranebær, hakkede nødder (gerne valnødder) og græskarkerner.

Når stegen er ved at være klar, kan der laves sovs. Ja det er rigtigt, SOVS, der klistrer til kartoflerne.
Kom et par dl. rødvin i en gryde og lad den koge ind til ca. det halve. Tilsæt væden fra stegen sammen med 2-3 dl fløde, og kog godt igennem. Smag til med ribsgele, og salt og peber. Er sovsen for sur (der er jo citron i), kan der tilsættes en anelse sukker. Jævn evt. sovsen med maizena.

Så er det bare at servere, og nyde middagen med et glas rødvin til. Velbekomme!

Se flere opskrifter

Plankebøffer på Egetræ

Koteletter i fad

Kylling med ananas og karrysovs

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Chokolade Fedtkager

Bounty med karamelcreme

"Pull Pork" & burger

Lille nem fredagsanretning

Crispy Oksekødsboller

Bøf og Pastasalat

Sommer-Risengrød med Jordbær

Sommerfornemmelser i november

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.