MADBLOG & LIVSSTIL

Grønne Kikærte-frikadeller

En gang imellem synes jeg bare det er dejligt med mad uden kød. Det kan være vi får grød, salat eller som i dag, bønner/kikærter. At lave mad med bønner og kikærter, kræver lidt forberedelse, hvis man da ikke vælger at bruge færdigkogte produkter fra dåse. Jeg foretrækker de tørrede kikærter, og lægger dem derfor i blød aftenen inden de skal bruges.

Opskriften kan varieres i det uendelige. Kom de grøntsager i, som du har lyst til. Brug dit eget krydderi og sæt dit helt eget præg på dine kikærtefrikadeller. Jeg havde et par boller tilovers fra weekenden, og de blev til små lækre brød med smeltet mozarella.

200 gr udblødte kikærter (knap 150 gr tørrede)
75 gr revet gulerod
75 revet rodselleri
1 lille meget fint revet løg
2 spsk mel
2 æg
50 gr storbladet persille
100 gr feta ost
salt og peber
olie til stegning

Sæt kikærterne i blød i mindst 12 timer. Hæld vandet fra, og lad dem stå og tørre lidt. Riv imens gulerødder og selleri. Kom kikærter i blenderen og blend. Kom gulerødder, selleri og persille med i og kør igen. Kom mel, æg og fetaost i og kør så det hele er godt blandet. Smag til med salt og peber.

Steg frikadellerne i lidt olie på en pande, indtil de er smukt gyldne.

Frikadellerne kan serveres som jeg gjorde, med stegte rodfrugter og champignon. De er også gode i madpakken i f.eks. pitabrød eller bare som en hurtig hapser.

Brødene, er blot en bolle der er skåret i skiver, dryppet med lidt olie og toppet med mozarelle. De fik lige et drys salt og paprika og kom så i ovnene til osten var smeltet.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *