MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg synes altid det er spændende når der kommer gæster, og jeg skal finde ud af hvad menuen skal være. I weekenden har vi haft besøg af vores dejlig søn og søde svigerdatter. Det ser vi altid frem til, så der skulle serveres en 4 retters menu. Her kan I se hvad det endte med – og jeg skal hilse og sige, at vi i den grad blev mætte.

Om formiddagen kogte jeg 3 kyllingebryster sammen med en masse krydderurter og ramsløgsalt. Kyllingekødet blev kogt rigtigt mørt, ‘revet’  i stykker med en gaffel og lagt i en form. Suppen siede jeg og målte 3 dl af, som der kom 2½ blade husblads i. Suppen blev hældt over kyllingen så det kun lige præcis dækkede og stod i køleskabet til det var stivnet. Ca. 6 timer vil jeg tro.

Ved servering skar jeg 4 pæne stykker, og pyntede med mayo, der blev blandet med lidt wasabi, peberrod, hvidløg og fløde, – syltede tomater, Cornichons  og syltede perleløg. Lidt brøndkarse hen over og så var der serveret.

Som næste ret  havde jeg valgt at servere hvide asparges. De hvide asparges skrælles og  kommes i en gryde sammen med ganske lidt vand, citronskaller (økologisk), salt, peber og en lille sjat olie. Dampes i 3 min hvorefter de blandes med frisk dild og letristede mandler (uden skal).  På tallerkenen kommes først en lun puré af blomkål der er kogt mør og blendet med fløde,  lidt smør, salt og peber og tilsidst smagt til med citronsaft. Den må gerne være lidt syrlig. Ovenpå puréen lægges asparges med dild og mandler og tilsidst drysse store fine rejer ud over retten. Som pynt lidt meget tyndt skåret gourmetbønner.

Så var det tid til en bøf. Men først skulle der lige rødvin i glassene. Den første blev kasseret, og hældt ud i skålen, – den næste blev godkendt.

Bøfferne var skåret af oksemørbrad, lige brunet på panden, så de fik lidt kulør og skorpe og derefter lagt i en lage i et par timer. Til marinaden koges 3 dl rødvin, 2 dl honning og 2 spsk grov sennep. Jeg kogte den lidt ind, så den fik en let sirupsagtig konsistens. Bøfferne lægges i et fad og marinaden hældes over. Inden servering,  kommes de i ovnen i 20 min, og så er de perfekte.
Hertil  halve bagte kartofler, grønne asparges, gourmetbønner og rødvinssovs.

Desserten, som bød på Baked Alaska, må jeg indrømme, var lidt rigelig stor. Nogle kunne komme igennem, men vi blev enige om, at jeg kun skulle have lavet dem halvt så store.
Som bund brugte jeg en rigtig god opskrift  med chokoladestykker i fra Sukkerhjerte. Isen har jeg lavet efter Klidmosters opskrift, jeg havde bare brugt blåbær, solbær og hindbær i stedet for.

Jeg lagde det hele sammen, kom det en tur i fryseren, mens jeg piskede marengsen sammen.

Så blev de omhyggeligt dækket med marengs, så der ingen huller var hvor varmen kunne trænge ind. Og så i fryseren igen, indtil de skulle bruges.

Imens kunne jeg lige lave lidt jordbær – danske – klar til desserten.

Lige inden servering fik de en tur under grillen i ovnen i 5 min, til de havde taget kulør. Det med at flambere dem sprang jeg over. Jeg har ikke prøvet det endnu, så skal først øve mig.

Men de smagte bare godt. Og så var vi bestemt også mætte.

Der kunne klemmes en kop kaffe ned bagefter, men så heller ikke mere.

 

 

 

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter