Gulerodssuppe med tomater

Suppetiden er startet her, og en god suppe af grøntsager er noget af det bedste. Hvis der så også er lidt bacon på toppen, er det rigtig godt.

Denne suppe er hurtig lavet, og i løbet af ½ time, er middagen klar.

Gulerodssuppe med Tomater
(4 pers.)
500 gr gulerødder
4 store modne tomater
4 forårsløg eller 1 stort alm, løg
2 fed hvidløg
1 l. grøntsagsbouillon
1 tsk karry
2 tsk basilikum
2 spsk creme fraiche
salt, peber

Bacon, brødcroutonner, flutes.
Gulerødder, tomater og forårsløg skæres i mindre stykker og vendes på en varm pande med smør. De skal ikke steges, kun lige ændre lidt farve.
Hvidløg, bouillon og krydderier tilsættes, og suppen koger i ca. 20 min.
Tages af varmen og blendes godt. Jeg kan godt lide, at der er lidt bid i, men vil man have en helt glat suppe, blender man blot til den er glat.
Tilsæt creme fraiche og smag til med ekstra krydderier.

Imens suppen koger, kan man stege bacon til topping. Croutonner er også gode på suppen, ligesom et godt brød er perfekt til.

Velbekomme!

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*