• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Grød » Byggrød

Byggrød

Udgivet: 20. jan. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg har så ofte tænkt på at lave en grød dag. Som barn fik vi ofte grød og jeg mindes dem som noget der smagte rigtig godt.

Især fik vi, udover risengrød selvfølgelig og som jeg elsker, også vandbyggrød med rosiner. Og nu jeg er i den "gamle" genre, så kommer jeg også lige til at huske Kærnemælksvælling og Stor-gryns-sødsuppe. Den sidste var noget med "øjne" i, som lå og kiggede på os, og så var der svesker i.

Men i dag fik jeg så lyst til at prøve noget grød. Det blev til Byggrød kogt på mælk.

5 dl JerseyMinimælk fra Thise
2½ dl valsede øko Byggryn fra Skærtoft Mølle
et nip salt
kanel
ahorn-/æble-/blåbærsirup
1 æble

Mælken bringes i kog, grynene piskes i og æblet i små tern kommes ved. Grøden koges nu sagte i ca. 10 min. Bliver det for tyk, kommes lidt mere mælk ved.
Smages til med et nip salt.
Serveres med kanel, sirup og evt. en syltet skive appelsin i små tern.

Og mums det smagte fantastisk og mættede godt nok også 🙂

Mere inspiration

  • Sundere Risalamande
  • Kold Morgenmadsgrød
  • Risret med karry og grøntsager
  • Risotto med grønkål og sojaperler

Se mere indhold på bloggen

Chokolade Cookies

Æbleruller

Karamel-konfekt-kage

Koldskål med Hyben- og æblesirup

Italienske Småkager med Citronsalt

Plankebøffer på Egetræ

Smørrebrød

Forårs Andebryst

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. carsten hansen bjørn

    april 13, 2022 at 8:04 am

    Tak for opskriften! Den skal prøves, da det vækker gode minder fra min barndom i "fattig-80'erne!

    Svar
    • Ellen

      april 13, 2022 at 9:56 am

      Sjovt som mad kan vække masser af minder 😉
      Jeg fik den selv i 60' og 70' erne.
      Håber den smager dig.
      God påske!

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.