• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Grød » Risret med karry og grøntsager

Risret med karry og grøntsager

Udgivet: 15. mar. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 10. feb. 2023.

Nøj det er koldt og blæsende i dag, og jeg ved ikke om jeg så forkert, eller om der virkelig kom lidt snefnug ned også. Blæsten er værst og jeg måtte holde godt fast i rattet da jeg kørte hjem idag. Blæsten rev og sled i bilen.

Jeg synes virkelig jeg havde fortjent at kravle sammen i sofaen med bog og kaffe da jeg kom hjem, efter en tur i blæsevejret. Og når jeg først går igang med at læse, kommer jeg ligesom til at glemme alt andet. Det var godt nok heldigt, at jeg lige i dag havde planlagt en ris-a-ala-risotto ret til aftensmad, for sådan én er hurtig lavet. Okay, jeg snød også lidt, og havde købt en færdig karrysauce fra Karolines Køkken (det er ikke reklame eller sponsoreret), som passede fint ind i Ellens køkken.

I Shoppen har jeg fået 2 nye varianter af Cavi·art® , og den med Trøffel passede perfekt ovenpå risretten. Citronperler er også gode til, men kan udskiftes med en citronskive, som ser knap så flot ud som perler.

[ingredients title="Risret med karry og grøntsager"]
2 - 3 personer

  • smør til at stege i
  • 2½ dl grødris
  • 1 rødløg i små tern
  • 2 dl bladselleri i skiver
  • 2 dl peberfrugt i tern
  • 2 dl rød spidskål i tynde strimler
  • 2 dl hønsekødsbouillon
  • ca. 2 dl karrysovs - hjemmelavet eller f.eks. Karolines Køkkens
  • Hakket persille
  • Trøffel Cavi-Art fra Tanghuset
  • evt. Citron Tang perler

Smelt smør i en gryde og svits løg og bladselleri let. Kom risene i og svits dem med ganske kort. Tilsæt bouillon og 1 dl karrysovs og bland det godt sammen. Lad retten simre stille og roligt i 17 min. Hold øje med retten, så den ikke koger tør. Tilsæt mere sovs hvis der er behov. Retten skal være cremet når den er færdig, og risene stadig med lidt bid.

Tilsæt spidskål, edamamebønner og peberfrugt og varm det igennem. Smag retten til med salt og peber, og servér straks.

Servér med et drys hakket persille, en god klat Trøffel Cavi·art®  og et godt brød til.

[/ingredients]

Nu sidder vi godt mætte og nyder en kop kaffe ovenpå maden. I morgen er det allerede fredag igen, og så er der atter weekend.

Må I alle have en fantastisk torsdag aften.

Se flere opskrifter:

Karry Rissalat

Kylling i karry - en dansk klassiker

Risret med karry og grøntsager

Mere inspiration

  • Sundere Risalamande
  • Kold Morgenmadsgrød
  • Risotto med grønkål og sojaperler
  • Sommer Risotto

Se mere indhold på bloggen

Tabouleh med blomkål

Weekend og Aroniasnaps

"Pull Pork" & burger

Havregrynscrumble med Ribs

Kålwraps med Kikærtesalat

Varm Julechokolade

Knasende Snebolde

Morgenmads Cookies

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.