MADBLOG & LIVSSTIL

Risret med karry og grøntsager

Nøj det er koldt og blæsende i dag, og jeg ved ikke om jeg så forkert, eller om der virkelig kom lidt snefnug ned også. Blæsten er værst og jeg måtte holde godt fast i rattet da jeg kørte hjem idag. Blæsten rev og sled i bilen.

Jeg synes virkelig jeg havde fortjent at kravle sammen i sofaen med bog og kaffe da jeg kom hjem, efter en tur i blæsevejret. Og når jeg først går igang med at læse, kommer jeg ligesom til at glemme alt andet. Det var godt nok heldigt, at jeg lige i dag havde planlagt en ris-a-ala-risotto ret til aftensmad, for sådan én er hurtig lavet. Okay, jeg snød også lidt, og havde købt en færdig karrysauce fra Karolines Køkken (det er ikke reklame eller sponsoreret), som passede fint ind i Ellens køkken.

I Shoppen har jeg fået 2 nye varianter af Cavi·art® , og den med Trøffel passede perfekt ovenpå risretten. Citronperler er også gode til, men kan udskiftes med en citronskive, som ser knap så flot ud som perler.

[ingredients title="Risret med karry og grøntsager"]
2 - 3 personer

 • smør til at stege i
 • 2½ dl grødris
 • 1 rødløg i små tern
 • 2 dl bladselleri i skiver
 • 2 dl peberfrugt i tern
 • 2 dl rød spidskål i tynde strimler
 • 2 dl hønsekødsbouillon
 • ca. 2 dl karrysovs - hjemmelavet eller f.eks. Karolines Køkkens
 • Hakket persille
 • Trøffel Cavi-Art fra Tanghuset
 • evt. Citron Tang perler

Smelt smør i en gryde og svits løg og bladselleri let. Kom risene i og svits dem med ganske kort. Tilsæt bouillon og 1 dl karrysovs og bland det godt sammen. Lad retten simre stille og roligt i 17 min. Hold øje med retten, så den ikke koger tør. Tilsæt mere sovs hvis der er behov. Retten skal være cremet når den er færdig, og risene stadig med lidt bid.

Tilsæt spidskål, edamamebønner og peberfrugt og varm det igennem. Smag retten til med salt og peber, og servér straks.

Servér med et drys hakket persille, en god klat Trøffel Cavi·art®  og et godt brød til.

[/ingredients]


Nu sidder vi godt mætte og nyder en kop kaffe ovenpå maden. I morgen er det allerede fredag igen, og så er der atter weekend.

Må I alle have en fantastisk torsdag aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *