Endnu en jordbær ting, - denne gang en Mazarintærte med jordbær.
På boligliv.dk så jeg en lækker tærte, som jeg har tilpasset lidt efter min smag.
Mørdej:
150 g hvedemel
50 g flormelis
100 g smør
1 æg
Kom mel og sigtet flormelis i en skål. Smuld smørret heri, og saml dejen hurtigt med ægget. Læg den i køleskabet i ca. 30 min.
Imens kan mazarinmassen laves.
Mazarinmasse:
150 g marcipan
150 g rørsukker
75 g blødt smør
2 æg
50 g mel
Riv marcipan og bland med rørsukker og blødt smør. Røres godt sammen, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen. Tilsidst piskes melet i.
Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform eller en springform. Spred mazarinmassen ud over tærtedejen i et jævnt lag.
Bag kagen i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. Tag kagen ud, og afkøl den.
Creme til toppen:
400 gr skyr eller creme fraiche
100 gr flødeost
4 spsk rørsukker
revet skal af en øko citron
saft af ½ citron
1 bakke jordbær
Bland alle ingredienser til cremen sammen (ikke jordbær) og kom det ovenpå den helt kolde kage. Pynt med jordbær og evt. finthakket pistacienødder og revet chokolade.
Skriv din kommentar her