• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Mazarintærte med Jordbær

Mazarintærte med Jordbær

Udgivet: 6. jul. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Endnu en jordbær ting, - denne gang en Mazarintærte med jordbær.
På boligliv.dk så jeg en lækker tærte, som jeg har tilpasset lidt efter min smag.

Mørdej:
150 g hvedemel
50 g flormelis
100 g smør
1 æg

Kom mel og sigtet flormelis i en skål. Smuld smørret heri, og saml dejen hurtigt med ægget. Læg den i køleskabet i ca. 30 min.

Imens kan mazarinmassen laves.

Mazarinmasse:
150 g marcipan
150 g rørsukker
75 g blødt smør
2 æg
50 g mel

Riv marcipan og bland med rørsukker og blødt smør. Røres godt sammen, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen. Tilsidst piskes melet i.

Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform eller en springform. Spred mazarinmassen ud over tærtedejen i et jævnt lag.

Bag kagen i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. Tag kagen ud, og afkøl den.

Creme til toppen:
400 gr skyr eller creme fraiche
100 gr flødeost
4 spsk rørsukker
revet skal af en øko citron
saft af ½ citron

1 bakke jordbær

Bland alle ingredienser til cremen sammen (ikke jordbær) og kom det ovenpå den helt kolde kage. Pynt med jordbær og evt. finthakket pistacienødder og revet chokolade.

 

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Blommechutney

Forårs Andebryst

Big Nuggets med naturris

Varmt og ingen lyst til mad

DurumBoller

Marineret Kartoffelsalat

Dadelkugler med Daim

Hovedet over kanten af flyttekassen

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.