Mørbrad med Solbærsauce og Kartoffelrösti med mos

Lørdag aften skal man have lidt godt med et glas rødvin til. Grøntsagsskuffen er fuld, solbærsaft står klar og en mørbrad venter på at blive tilberedt. Det blev der denne skønne ret ud af.

Mørbrad i Solbærsauce
1 svinemørbrad
1 lille sød rød peberfrugt
1 løg
2-3 dl ren solbærsaft fra Vibegaard
3 dl vand
grillkrydderier fra Karlsens Krydderier
salt og peber
1 tsk rørsukker
evt. lidt fløde

Mørbraden krydres med salt, peber og grillkrydderier, eller andre krydderier som du synes. Brunes på alle sider, i en dyb pande i lidt smør. Kom peberfrugt og løg i små tern ved og svits det kort. Hæld solbærsaft (ufortyndet) og vand ved, og kog mørbraden i ca. 20 – 30 min.

Mørbraden tages op, og saucen jævnes let og smages til med salt, peber og sukker, og evt. fløde, hvis man synes. Jeg gjorde det ikke. Man kan evt. blende løg og peberfrugt, hvis man ønsker en jævn sauce.

Kartoffelrösti med mos
3 store bagekartofler
et par buketter blomkål
1 gulerod
smør
mælk
salt og peber

Vask og skræl grøntsagerne.
Den ene kartoffel, gulerod og blomkålen skæres i mindre stykker og koger møre i lidt vand.
Når de er færdige, hældes vandet fra, og de piskes godt sammen til en lind mos med smør og mælk. Smag til med salt og peber.

De 2 sidste kartofler rives fint på et rivejern, og aftørres i et rent viskestykke. Lidt olie varmes på en pande og de revne kartofler kommes på, som 4 små pandekager. Steges gyldne på begge sider.

Server 2 kartoffelrösti med lidt grøntsagsmos imellem.

Rosenkål med mandler
10-15 friske rosenkål
hakkede mandler

Rosenkål gøres i stand og dampes møre i ganske lidt vand. Tages op, og der smeltes lidt smør i gryden, hvor rosenkål og hakkede mandler kommes i. Svitses let og er klar til servering.

ANNONCE: Solbærsaften er modtaget gratis for at skrive om brugen af den.

Print

2 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*