• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Vandbakkelser med hindbærskum
vandbakkelser opskrift
Vandbakkelser er en fantastisk og nem kage, der blandt andet kan fyldes med hindbærskum. Og med denne fremgangsmåde falder din vandbakkelse ikke sammen i ovnen. Foto: Ellen Jensen, Jensens-Madblog.dk.

Vandbakkelser med hindbærskum

Udgivet: 19. aug. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 28. aug. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Sådan laver du vandbakkelser, der ikke klasker sammen i din ovn. Den solide opskrift på vandbakkelse, her med fyld af lækker hindbærskum.
  2. Opskrift på vandbakkelser
  3. Vandbakkelser med hindbærskum
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Ernæring
  7. Vandbakkelser med hindbærskum

Sådan laver du vandbakkelser, der ikke klasker sammen i din ovn. Den solide opskrift på vandbakkelse, her med fyld af lækker hindbærskum.

Det er meget nemt at lave vandbakkelser, også uden de falder sammen i ovnen. Og her er den klassiske og sikre opskrift.

Det gik nemlig pludselig op for mig, at der vist snart er fastelavn. Og så skal der fastelavnsboller på bordet.

Som barn bagte min mor altid hedevigere. Eller det vil sige. hun rørte dejen sammen om aftenen, og bragte den til bageren næste morgen. Så kunne hun om eftermiddagen hente hendes egne bagte hedevigere.

Se også: Flødebollekage med jordbær

Og mums hvor var de gode. Jeg husker dem helt tydeligt endnu.

Jeg har selv bagt dem et par gange efter den opskrift, men undlod bageren og brugte min egen ovn.

De blev også gode, men det var ikke lige dem jeg havde lyst til i dag. I stedet fik jeg en idé om, at det skulle være vandbakkelser. Og det var nu heller ikke dårligt.

Og der er jo næsten ingen ting i sådan en lille kage... ja ja lidt smør og flødeskum, men der kan da ikke være ret mange kalorier i sådan en let og luftig kage 🙂

Det er i øvrigt min mors opskrift, så den er god.

Opskrift på vandbakkelser

vandbakkelser opskrift

Vandbakkelser med hindbærskum

5 fra 1 stemme
Print Del Pin Mail
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal: 12 stk.
Author: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 2,5 dl vand
  • 125 g smør økologisk
  • 125 g hvedemel økologisk
  • 5 æg

Sådan gør du

  • Vandbakkelser laver du nemt ved, at vand og smør smeltes sammen og melet piskes i. Der skal piskes godt, så det bliver en blank dej.
  • Afkøles lidt inden æg skal piskes i.
  • De hele æg piske i, et ad gangen. Ægget skal piskes godt ind i dejen før den næste tilsættes.
  • Dejen sprøjtes ud i 12 fine toppe på en bageplade.
  • Kom straks vandbakkelserne ind i en 180 grader varm ovn (over- og undervarme), hvor de bages ca. 45 min. Luk IKKE op for lågen inden de er færdige. Du risikerer at de klapper sammen.

Ernæring

Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Kalorier
139
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
91
mg
30
%
Natrium
 
94
mg
4
%
Kalium
 
39
mg
1
%
Kulhydrater
 
8
g
3
%
Kostfiber
 
0.3
g
1
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
359
IU
7
%
Calcium
 
15
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Vandbakkelser med hindbærskum

Når de bagte vandbakkelser er afkølede, skæres de igennem og fyldes med hindbærskum.

Vandbakkelser med hindbærskum. Foto: Ellen Jensen, Jensens-Madblog.dk.

Fløde piskes til skum

Frosne hindbær blendes let og kommes i flødeskummet.

Ca. 10 små makroner knuses fint og kommes i fyldet.

Jeg kan godt li det lidt syrligt, men ellers kan man komme lidt rørsukker i efter smag.

Glasur kommes ovenpå og så har du de lækreste vandbakkelser med fyld.

Se også: Kagemand til fødselsdag

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Anmeldelse af DeLonghi espressomaskine

Indonesisk kalvegryde

Dampet Torsk med krydderier

Pære-snacks

Lille nem Grønkålssalat

Hygge og Pasta med ærtepesto

Karryburger med ris

En tur i Imerco

Læserinteraktioner

Kommentarer

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. La Cucina Nada

    februar 19, 2012 at 10:59 am

    Ihhh de ser godt nok dejligt vulgære ud;-)

    Kan godt huske at man gik til bageren for at få stegt og bagt - kunne være det kunne være med til at holde liv i deres forretning hvis vi begyndte på det igen?!

    En idé: du kan jo servere dem som dessert, i en mindre udgave, og så pynte dem med tørret hindbær (fås bla hos specialkøbmanden), evt til en dameaften.

    Svar
    • Ellen

      februar 19, 2012 at 7:03 pm

      Ja den tanke med desserten har jeg også tænkt - og det tørrede hindbær står på hylden. Jeg bruger det som også tit, men lige her skulle det ligne fastelavn.
      Jeg hører også til dem, der er vild med vandbakkelser kun med glasur og intet indeni. Sådan lavede jeg altid kagemand til mine børn da de var små 🙂 (uha mange mange år siden).

      Svar
      • Liselotte

        september 03, 2023 at 9:13 am

        Hej Ellen
        Hvor meget piskefløde og frosne hindbær bruge du til den portion vandbakkelser? 😊

        Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.