MADBLOG & LIVSSTIL

Nu har det regnet 2 dage, sådan smuskregn (jeg ved ikke om der er noget der hedder sådan) som det gør når det er efterår. Men jeg elsker denne tid, for det er også tiden for indendørshygge. Stearinlys, hjemmebagt kage, en god bog eller måske en god film. Nårh ja, så er det faktisk også dejligt rigtig at blive blæst igennem, mens man går en tur.

I dag bagte jeg æbletærte. Inspireret af Den stor Bagedyst, hvor der blev lavet flere flotte og lækre kager. Det er ikke en tærte derfra, men en af mine egen, som jeg lige piftede lidt op med blommemarmelade. Jeg ville ønske, jeg havde æbletræer i min have, men det er der desværre ikke.

Mette Blomsterberg ville ikke være glad, for den er ikke smuk i kanterne og sikkert ikke helt som den måske skal være, men den smager godt. Og det er det vigtigste.

taerte-marcipan-aebler240 gr koldt smør
70 gr mandelmel
230 gr. hvedemel
3 spsk rørsukker
1 æg

400 gr æbler, skrællet og i både
3 spsk kanel
4 spsk rørsukker
4 spsk blommemarmelade
100 gr revet marcipan

Æg til pensling og lidt sukker til at drysse over

Skær det kolde smør i små tern og kom dem i en foodprocesser sammen med mel og sukker. Kør indtil det er en smuldret masse, som revet ost. Kom det hele æg i, og kør indtil dejen har samlet sig til en kugle. Tag den ud på bordet og del i 2 eller 4 kugler, alt efter om du vil lave 2 små eller en stor tærte. Læg dem i køleskabet en times tid.

aebletaerte-med-laag
Imens kan du skrælle æblerne, fjerne kernehuset og skære dem i tynde skiver. Bland sukker og kanel i en skål, og bland det rigtig godt med  æblerne.

Smør en tærteform (eller 2 mindre), og find nu den ene (2) dejkugle frem, og rul den ud så den passer lige ned i formen og op ad siderne. Sættes i ovnen i ca. 15 min, eller indtil den begynder at blive brun.

Tages ud, og nu skal marmeladen smøres ud over bunden. Herover kommes æblerne og øverst en lille lag revet marcipan. Den sidst dejklump rulles ud, og lægges over som låg. Skær et par huller i dejen og smør med sammenpisket æg og drys med sukker.

Bages ved 190 grader i ca 30 min.

snit-aeble-taerte

Smager fantastisk med koldt creme fraiche, flødeskum eller soft ice.

Velbekomme og rigtig god torsdag aften!

print

9 reaktioner

  1. Sounds great that you want to try some Danish recipes. I hope the dishes will taste you well. 🙂

 1. Ham den anden dommer – eller var det Mette? – ville da helt sikkert synes, at den er rustik på den gode og indbydende måde 🙂 Jeg kunne i hvert fald godt fristes med et stykke , selvom jeg i forvejen har maven fuld af kage.

  1. Jamen det kan da godt være hun ville sige det – rustik er den i hvert fald 🙂

   God weekend til dig.

   Hilsen Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter