MADBLOG & LIVSSTIL

I weekenden har jeg ikke bare nydt det varme vejr, men også en masse spændende i byen Randers, der ligger inde i  Randers Fjord og ved den smukke Gudenåen. Randers er en gammel by der fik Danmarks første gågade, hvor du finder mange gamle og fine huse. Vi gik en spændende tur gennem byen, hvor man ved de fleste vejskilte også finder en lille fortælling om netop det sted eller den gade du lige står ved. Det er ret spændende, og du lærer rigtig mange ting. Vil du vide endnu mere om byen og dens udvikling gennem tiderne, har Museet, der ligger på 1. sal i Kulturhuset,  en fantastisk udstiiling om Livet ved Fjorden. Udstillingen er gratis at besøge og meget flot lavet.

På vores gåtur i byen, slog vi lige et smut ind forbi Underværket, hvor vi senere skulle til koncert. Underværket er et  alternativt kultur- og handelshus med fokus på integration og kultur. Her er der bla. café, slagter, bager, foreninger, teaterskole og der afholdes her årligt en del arrangementer som f.eks. blues koncerten vi skulle til. I “gaden” i Underværket var den lørdag formiddag marked med vinylplader.

Er du i Randers må du så absolut også tage en tur i Randers Regnskov. Men tag ikke alt for varmt tøj på, for der er godt nok varmt. Men måske jeg også svedte lidt ekstra da vi var inde hos kvælerslangerne. Selvom du ikke lige kan se dem, er de der. Jeg er glad for, at det ikke var min fod de fik fat i, men de døde rotter, som dyrepasseren fodrede dem med. Vi var nemlig så heldige at de netop blev fodret da vi var derinde, og det var nu lidt spændende at se. Selvom jeg bestemt ikke var tryg ved at være der.  Det var jeg heller ikke ved krokodillerne, som var mega store, og hurtig lugtede at vi var der og svømmede hen hvor vi stod.
Det var bedre med skildpadder og de andre søde dyr der glade sprang, fløj og løb frit rundt.


Efter en lille middag kom vi i det “pæne” tøj, og så var vi ellers klar. Det var der også ca. 180 andre blues elskende mennesker der var, og vi fik en forrygende intim koncert med Blues Beatles, der kommer fra Brasilien. Det er virkelig nogle dygtige herrer, der springer rundt på scenen i deres røde sko. Nogle fantastiske soloer de alle gav, og en skøn måde at fortolke de kendte beatlesnumre på. Det er slet ikke utænkeligt, at jeg skal høre dem igen, når de til august vender tilbage til Danmark for at give koncerter,

Inden vi igen skulle hjem søndag, slog vi et smut rundt om Memphis Mansion, som er en hyldest til Kongen af Rock’n’Roll og udvendigt er identisk med Graceland i Memphis i USA. Museet ejes af en privat mand og det er hans samling af Elvis-effekter der udstilles. Jeg er ikke den store Elvis fan, men det var alligevel sjov at se Tupelo huset, som er en kopi af Elvis’ fødehjem (et lille træhus på ca. 50 kvadratmeter), det store hus hvor han boede fra 1957 og frem til sin død i 1977 (42 år gammel) og alle effekterne og fortællingerne om og fra Elvis Presleys liv. Vi sluttede da også vores weekendtur i Randers af med en frokost i Diner Highway 51 i Memphis Manison.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter