Brændende Kærlighed

I dag har vi fået en rigtig efterårsret og også mormor-ret. Vi fik nemlig Brændende Kærlighed. Og vi blev hurtigt enige om, at det nu bare smager godt. Den var næsten som den traditionelle, dog skiftede jeg de syltede rødbeder ud med bagte rødbeder. Og jeg lover jer, at det ikke er mindre godt.

Kartoffelmos
600 gr kartofler
100 gr smør
1 dl mælk
salt og peber

Baconmix
200 gr bacon
1 stort løg
Hakket persille

Rødbeder
2-3 rødbeder
1 spsk olie
1 spsk grannålesirup

Vask og skær rødbeder i små både og vend dem godt i olie og sirup. Kommes på en bageplade med bagepapir i en 150 grader varm ovn og bager møre i ca. ½ time.
Skræl kartofler og kog dem møre uden salt.
Skær bacon i små tern (jeg havde en lille rest hamburgerryg som også kom med). Skær løg i skiver. Brun bacon på en varm pande, o når det er sprødt og fint, tages det af og løgene steges i fedtet fra baconen. Løg skal ikke være brune.
Hæld vand fra kartoflerne og kom smør og mælk ved, mens der piskes godt. Jeg bruger altid min håndmixer til det. Smag til med salt og peber.

Top kartoffelmos på tallerkenen og kom godt med bacon og løg over. De ovnbagte rødbeder serveres til.

Kom et drys friskhakket persille over.

Velbekomme!

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*