Kødboller i karry med brune ris

Kødboller i karry med brune ris

Boller i karry kender de fleste. Ofte kommer jeg ananas i saucen, men i dag synes jeg der skulle lidt andet i.

boller-karry-dadler-aebler

karry-dadler500 g hakket kalv og flæsk
1 æg
3-4 spsk rasp
1 dl vand/grøntsagsfond
1 lille meget fintrevet løg
peber og salt

2 løg
2 æbler
2 gulerødder
1 lille håndfuld rosiner (jeg havde ingen så der kom dadler i skiver i)
50 gr smør
2-4 tsk karry
2 spsk hvedemel
salt og friskkværnet peber

Tilbehør:
250 g brune ris

Rør kødet grundigt sammen med de øvrige ingredienser til farsen.  Form store kødboller  og kom dem i kogende vand, der er tilsat lidt salt. Lad dem simre ca. 10 min inden de tages op og venter til senere. HUSK at gemme kogevandet til saucen.

brune-ris

Løg og pastinak skæres i mindre tern, og gulerødder i skiver. Kog dem i lidt vand i 10 min. Smelt smør i en gryde og tilsæt karry. Lad karryen svitse lidt, inden melet kommes i. Spæd op med kogevandet fra kødbollerne + fra grøntsagerne til saucen har en passende tykkelse. Smag til med salt og peber.
Kom æbletern og rosiner/dadler i saucen sammen med kødbollerne. Varm det hele igennem inden det serveres.

Serveres med brune ris og en god grønkålssalat.

karry-kodboller-gulerodder

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*