• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Kødboller i karry med brune ris

Kødboller i karry med brune ris

Udgivet: 5. dec. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Boller i karry kender de fleste. Ofte kommer jeg ananas i saucen, men i dag synes jeg der skulle lidt andet i.

500 g hakket kalv og flæsk
1 æg
3-4 spsk rasp
1 dl vand/grøntsagsfond
1 lille meget fintrevet løg
peber og salt

2 løg
2 æbler
2 gulerødder
1 lille håndfuld rosiner (jeg havde ingen så der kom dadler i skiver i)
50 gr smør
2-4 tsk karry
2 spsk hvedemel
salt og friskkværnet peber

Tilbehør:
250 g brune ris

Rør kødet grundigt sammen med de øvrige ingredienser til farsen.  Form store kødboller  og kom dem i kogende vand, der er tilsat lidt salt. Lad dem simre ca. 10 min inden de tages op og venter til senere. HUSK at gemme kogevandet til saucen.

Løg og pastinak skæres i mindre tern, og gulerødder i skiver. Kog dem i lidt vand i 10 min. Smelt smør i en gryde og tilsæt karry. Lad karryen svitse lidt, inden melet kommes i. Spæd op med kogevandet fra kødbollerne + fra grøntsagerne til saucen har en passende tykkelse. Smag til med salt og peber.
Kom æbletern og rosiner/dadler i saucen sammen med kødbollerne. Varm det hele igennem inden det serveres.

Serveres med brune ris og en god grønkålssalat.

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Porretærte med tomatsalat

Weekend i Kolding med Fødevarefestival

Små Krydderkager

Fedtenødder som min mormors

Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel

Enkel salat med Rødbeder

Hjemmelavede Forårsruller

Bagte Rødbeder med Brie

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.