MADBLOG & LIVSSTIL

Weekend og Festuge i Aarhus

 

Jeg har været en tur i Aarhus i weekenden, hvor Aarhus Festuge netop er startet. Overalt er der aktiviteter og folk stimler sammen og fester. Flere musiktelte med forskellige genre inden for musik er godt fyldt op, og der er musik det meste af dagen. Vi valgte fredag at gå i det Irske telt ved banegårdspladsen, og det fortrød vi bestemt ikke. Der var rigtig mange glade og også danseglade mennesker der, og musikken var i toppen. Det var ikke altid musikkerne lige var af se på scenen, men det var fordi de pludselig sad nede mellem publikum eller hoppede rundt på bordene. Der var gang i både ham der spillede guitar og ham der spillede violin. Fantastisk dygtige musikkere. Det var de nu alle, som vi så og hørte rundt omkring i byen.

Men altså, jeg er ikke I Aarhus uden at der også skal smages lidt mad. Og det var der rigelig mulighed for enten i en af de mange boder, i en af de flere foodmarkeder eller i cafér og restauranter der havde helt specielle festuge-menuer. Jeg lagde ret hårdt ud med den skønneste kage og kaffe på foodmarked på Sct. Knuds Plads. Den var absolut ikke dårlig.

Den italienske brunch hos "Stiften" på banegårdspladsen var ligeledes super god, og der var mere end jeg kunne spise på sådan en tallerken. Og så skulle der selvfølgelig også smages på lidt af det udenlandske. I Byparken, der var omdannet til et tyrkisk område, fik vi den skønneste tyrkiske pizza med en rigtig god fadøl fra Turkis Bryg. Der er foresten meget spændende i Byparken, hvor der males virkelig flotte StreetArt billeder.
Det er slet ikke til at fortælle alt det spændende der foregår i Aarhus under festugen, det skal bare opleves. Der er en fantastisk stemning.
På den populære gade Jægergårdsgade var det i lørdags også gadefest, hvor både butikker, caféer og restauranter var rykket ud på gaden. Sikke en stemning der var,  og jeg er sikker på, at beboerne siger "sikken en fest".

Søndag morgen, tror jeg nok vi begge trængte til lidt fred og ro, ovenpå al den fest og musik. Derfor blev vi vildt begejstrede for en lille niche, du kan finde på Frederiksgade. Ganske beskeden ser den ud udefra, men det snyder, for indenfor byder "Sofies forældre" virkelig velkommen til en kop kaffe i rolige og nostalgiske omgivelser. Straks du træder ind ad døren, er du tilbage ved dine bedste- eller oldeforældre. Hyggen og charmen oser langt væk, og vi var slet ikke i tvivl om, at her skulle vi have vores søndags brunch. En dejlig brunch uden alt det "moderne", men solid og lækker, og også til en meget rimelig pris. Og så var det endda med lun croissant til (med nougat). Og så kaffen, der serveres i de sødeste fine kopper.

Jeg må også nævne serveringen, som så absolut er venlig og meget opmærksom. Her føler du dig virkelig velkommen med stort V. - Og så er der mange ting at kigge på (og købe).

Efter en god brunch valgte vi at leje 2 cykler. Det er da godt nok smart. Download en app, sæt den op med dit betalingskort, find cyklen og lås op. Så er det bare at trille derud ad. Det gjorde vi også og vi trillede ud til Aarhus Ø, der efterhånden er ved at blive ret så stor. I festugen er der endda en lille skov, der hvor letbanene senere skal køre. Et dejligt sted, med (midlertidig) skov, kanaler, havne- og havbad, restaurant og masser af nybyggeri. Helt ude på spidsen finder du også den Urbanske have.
Men hold da op, sådan en cykeltur kan give ondt i rumpetten. Jeg er ikke vant til at cykle, og da slet ikke i så megen trafik. Men jeg slap helskindet igennem, og satte cyklen pænt på plads på en af pladserne hvor vi kunne aflevere igen. For den skal ikke absolut afleveres der hvor vi tog den. Det er da ret praktisk og nemt Og så er cyklerne faktisk gode at cykle på.

De har også en "Havfrue" ude på Aarhus Ø 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *