Elsker du chokoladekage, så skal du prøve denne opskrift. En virkelig lækker kage med grofthakket chokolade, der smager himmelsk godt.
Chokoladekage er en af de mest populære kager, og det er ikke uden grund.
Hvem elsker ikke sådan et stykke lækker og svampet kage, og denne er virkelig god.
Chokoladekagen er nemlig bagt med rigtig chokolade, og så indeholder den også hvidtøl, hvilket er med til at give en saftig og kraftig smagende kage, som alle vil elske.
Og bare rolig: Kagen smager ikke af øl. Og ellers kan du blot udskifte mængden af hvidtøl med vand eller kærnemælk.
Opskrift på chokoladekage
Ingredienser
- 120 gr smør
- 2½ dl hvidtøl
- 350 gr brun farin
- 2 æg
- 60 gr kakao
- 400 gr hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 130 gr chokolade grofthakket
Til pynt:
- 150 gr chokolade
- ½ dl hvidtøl
- frysetørret hindbær eller andet pynt
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde og tilsæt hvidtøl. Lad blandingen køle af.
- Pisk æg og farin rigtig godt, så det er skummende og lyst. Jeg pisker knap 10 min.
- Sigt hvedemel, kakao og bagepulver i sammen med den afkølede snør/øl blanding.
- Vend det hele godt rundt (ikke piske), og tilsæt tilsidst den grofthakkede chokolade.
- Kom dejen i en lille bradepande (20 x 30 cm) og sæt i en 190 grader varm ovn.
- Bag din chokoladekage i ca. 30 min, eller til der ikke hænger dej ved en træpind, som du forsigtigt stikker ned i kagens midte.
- Lad chokoladekagen afkøle. Imens smelter ud chokolade over vandbad, og pisker det sidste hvidtøl.
- Hæld ud over kagen og pynt med frysetørrede hindbær, kokos eller andet.
Noter
Chokoladekagen er fryseegnet.
Ernæring
Næringsindhold
Mængde pr. person/portion
Kalorier
562
% Daglig værdi*
Fedt
23
g
35
%
Mættet fedt
13
g
81
%
Transfedt
0.4
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
6
g
Kolesterol
60
mg
20
%
Natrium
324
mg
14
%
Kalium
361
mg
10
%
Kulhydrater
84
g
28
%
Kostfiber
6
g
25
%
Sukker
45
g
50
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
361
IU
7
%
Calcium
69
mg
7
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Nu har du en himmelsk lækker chokoladekage, der også har en god holdbarhed.
Friske hindbær smager også rigtig godt på kagen, når de er i sæson.
Fakta om chokolade
Her er nogle fakta om chokolade:
- Chokolade er lavet af kakaobønner, som er høstet fra kakaotræer.
- Der er tre typer chokolade: mørk, mellem-mørk og hvid. Mørk chokolade indeholder den højeste mængde kakao, mens hvid chokolade ikke indeholder nogen kakao.
- Chokolade er kendt for at være et naturligt stof, der øger den gode følelse og lykken i hjernen.
- Chokolade kan have en række sundhedsmæssige fordele, såsom at hjælpe med at reducere risikoen for hjertesygdomme, forbedre hukommelsen og beskytte mod solskader.
- Chokolade kan dog også være skadeligt, hvis det indtages i store mængder, da det indeholder høje mængder af sukker og fedt.
- Chokolade har en lang historie, der kan spores tilbage til aztekerne i Centralamerika, der anvendte kakaobønner som valuta.
Se flere kageopskrifter:
Opskrift på grøn giftkage (bladankage)
Skriv din kommentar her