MADBLOG & LIVSSTIL

Når vi nu skal blive hjemme, kan jeg jo lige så godt bage lidt. Pga af en lille influenza, holder jeg mig væk fra butikker og andre steder hvor der er flere mennesker samlet, og bliver i stedet indenfor matriklen her. De næste 14 dage, arbejder os der kan (på min arbejdsplads) hjemmefra, så jeg må snakke lidt med mig selv i stedet for kollegaerne Og ja kagen, den må jeg jo også selv spise 😀

Egentlig var det eb ølkage jeg havde lyst til, men for at lave lidt andet end den traditionelle ølkage (som absolut smager godt), mixede jeg opskriften på ølkage med opskriften på en chokoladekage. Og det har jeg så bestemt ikke fortrudt. Det gav en saftig og kraftigsmagende chokoladekage.

[ingredients title=”Chokoladekage med smag og saft”]

 • 120 gr smør
 • 2½ dl hvidtøl
 • 350 gr farin
 • 2 æg
 • 60 gr kakao
 • 400 gr hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 130 gr grofthakket chokolade
  Til pynt:
 • 150 gr chokolade
 • ½ dl hvidtøl
 • evt. frysetørret hindbær

Smelt smør i en gryde og tilsæt hvidtøl. Lad blandingen køle af.
Pisk æg og farin rigtig godt, så det er skummende og lyst. Jeg pisker knap 10 min.
Sigt mel, kakao og bagepulver i sammen med den afkølede snør/øl blanding. Vend det hele godt rundt (ikke piske), og tilsæt tilsidst det grofthakkede chokolade.

Kom dejen i en lille bradepande (20 x 30 cm) og sæt i en 190 grader varm ovn. Bag ca. 30 min, eller til der ikke hænger dej ved en træpind du forsigtigt stikker ned i kagens midte.

Lad kagen afkøle. Imens smelter ud chokolade over vandbad, og pisker det sidste hvidtøl. Hæld ud over kagen og pynt med hindbær eller andet. Friske hindbær smager også rigtig godt på kagen, når den tid kommer.

[/ingredients]

 

Lige da kagen var færdig, ringede mit barnebarn til mig. Vi har altid video samtaler, så vi kan se hinanden, og hun skulle lige vise farmor sine nye solbriller.

Det er dejligt at kunne se hvor stor og dygtig hun bliver. At hun så også lige i samtalen skal finde sin legetelefon frem, for at “ringe” til farfar, må farmor tage med 😉

Hun er nu bare så dejlig og vi elsker hende så meget.

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter