• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Påske » Grimme Påskeæg kan smage godt

Grimme Påskeæg kan smage godt

Udgivet: 23. mar. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

 

Nu er der ingen vej udenom, i morgen er det Skærtorsdag, og så er det "rigtig" påske. Jeg tager et par dage til Odense, hvor jeg bla. skal på Jernbanemuseet. Det ser jeg meget frem til. Sidst jeg var der, var da børnene var små, og det er ved at være en hel del år siden. Måske vi også når en tur i den Fynske Landsby, men nu ser vi. Der skal jo absolut ingen stress være, bare påskehygge. Og tid til lidt god mad, skal der også være.

Vi har skudt påskedagene igang med en omgang smørrebrød og en kold hvidvin. De var ikke hjemmelavede, og absolut ikke som smørrebrød som Ida Davidsens,  men helt almindelige fra vores lokale delikatesse. Og et hyggeligt aftensmåltid.

I dag fik jeg pludselig (selvfølgelig først i eftermiddags) lyst til at forsøge mig med at lave chokolade påskeæg og fylde dem med ostekage. Jeg vaskede æggeskallerne godt, lod dem stå at tørre lidt og fik dem herefter beklædt med et lag chokolade indeni. Da jeg hældte den smeltede chokolade i, kunne jeg godt se, at de måske ikke var helt tørre, men det havde jeg altså ikke tid til at vente på. Så det blev af et par gange.
Så skulle de bare stivne, og jeg ventede og ventede, men de blev ved med at være bløde. En tur i fryseren - så røg den blanke overflade ihvertfald, hvis den nogensinde havde været der. Men chokoladen stivnede og jeg kunne pille æggeskallen af. Troede jeg! For ak, nu forstår jeg, hvorfor andre skriver at man skal sørge for at vaske dem godt. I mine var der åbenbart stadig lidt æggehvide, og det limede chokolade og skal sammen. Så det var virkelig tålmodigheds-arbejde at pille dem. Samtidigt kunne jeg heller ikke stå med dem i hånden for længe, for smeltede de jo.
Nå men jeg fik dem pillet. Men pæne, - det er de godt nok ikke!

Jeg lavede en ostemasse af creme fraiche og flødeost, og kom den i en sprøjtepose. Så var det ret nemt at fylde æggene. Ja DET var nemt og blev ret godt. Opskriften kan i finde andet sted her på bloggen.

Som blomme havde jeg valgt lidt abrikosmos. Den var måske lidt for tynd, så en anden gang, tror jeg, at jeg bare vil blende nogle abrikoser og bruge. Nu  er jeg så bare spændt på, om de smager godt, for så er der da kommet noget godt ud af alle mine anstrengelser. Men måske jeg herefter lærer, at ingen idéer skal laves i hast og uden at forberede lidt først. Men jeg synes faktisk idéen med chokolade og ostekage er ret god, og jeg har heller ikke fundet på den selv. Jeg fandt dem inde på Printerest, og der så de meget bedre ud 🙂

OG DE SMAGTE RIGTIG GODT  - Så det skal prøves igen.

Rigtig god Påske til alle I dejlige læsere på bloggen og facebook!

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Ostekage Dessert

Grå søndag og varm løgsuppe

Så er julen ganske småt begyndt her...

Sund og nem Chokolademousse

Hattesgaard Rømø

Karryret med Kylling

Risengrød med frugt

Bastogne småkager

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.