• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Opskrifter » Dessert
gammeldags pandekager
Gammeldags pandekager, som du nemt laver ud af en klumpefri pandekagedej. Pandekagerne er gode til dessert eller morgenmad. Foto: iStock.com.

Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej

Udgivet: 27. jul. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 27. aug. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Prøv denne opskrift på gammeldags pandekager, som du laver en nem og klumpefri pandekagedej. Den klassiske opskrift på tynde pandekager.
  2. Opskrift på pandekager
  3. Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Tips
  7. Servering
  8. Kan pandekager fryses?

Prøv denne opskrift på gammeldags pandekager, som du laver en nem og klumpefri pandekagedej. Den klassiske opskrift på tynde pandekager.

Gammeldags pandekager er bare noget af det bedste, og her er den klassiske opskrift på en sikker og klumpefri pandekagedej.

Opskriften er med lidt vanilje, kardemomme og citronskal, men du kan sagtens bage pandekagerne uden. Og blot lave en mere grundlæggende udgave af dem.

Se også: Spinatpandekager - nemme pandekager med spinat

Du kan med fordel lave pandekagedejen i god tid, og så blot lade den stå på køl indtil brug. Faktisk kan du piske pandekagedejen sammen dagen før.

Du får 10 tynde pandekager ud af denne opskrift, men selvfølgelig afhængig af hvor store eller små du laver dem.

Opskrift på pandekager

gammeldags pandekager

Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej

4.75 fra 4 stemmer
Udskriv Del Pin Mail
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time time
Antal: 10 stk.
Forfatter: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 150 gram hvedemel
  • 2 teskefulde sukker
  • 2 teskefulde vaniljesukker
  • 1 teske kardemomme strøget
  • Lidt salt
  • 4 deciliter mælk
  • 1 citron ikke sprøjtet/overfladebehandlet
  • 40 gram smør smeltet
  • 3 æg

Sådan gør du

  • Til de gammeldags pandekager starter du med, at veje hvedemel af i en skål sammen med sukker, vaniljesukker, kardemomme og lidt salt. Kardemomme kan helt udelades, hvis ikke du er så vild med det.
  • Derefter piskes mælk i, og du kan starte med halvdelen, og derefter piskes resten gradvist i. På den måde undgår du klumper i din pandekagedej. Er du alligevel uheldig, kan du blot lige køre en stavblender gennem dejen.
  • Riv skallen af en citron i dejen. Husk at købe en citron, der ikke er hverken sprøjtet eller overfladebehandlet. Og derfor gerne økologisk.
  • Tilsæt det smeltede smør, og pisk til sidst æggene i pandekagedejen.
  • Sæt din pandekagedej på køl i mindst 30 minutter. Du kan med fordel lave dejen dagen før den skal bruges.
  • Bag dine pandekager i en smule smør, da det giver dem bedre smag. Husk at panden skal være gennemvarm før du bager den første pandekage.

Tips

De færdigbagte pandekager lægges i en stak mens du bager resten færdig.

Du kan evt. holde dem lune i ovnen.

Se også: Bananpandekager - sund og nem opskrift

Servering

Pandekagerne kan nydes med syltetøj, hvor de smager forrygende godt. Men de kan også spises med eks. lidt Nutella eller pålægschokolade.

Eller lav en klassiker: Pandekager med is. Kom stave af din yndlingsis på pandekagerne og rul dem sammen. Det er en populær dessert.

Kan pandekager fryses?

Pandekager kan sagtens fryses.

Her lægges de bagte pandekager mellem lag af bagepapir, og så er de nemme at tage op af fryseren.

De frosne pandekager kan sagtens holde sig i mindst et par måneder i fryseren.

Du kan i øvrigt også fryse pandekagedej.

Se også: Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • Små påske pavlova
  • Æble-alamande

Se mere indhold på bloggen

Weekend-starter

Kålrisotto

Citronkonfekt

Græskar Cupcakes

Bladselleri med pynt

Tirsdags Pyt i pande

Friske Fastelavnsboller

Koldskål med Hyben- og æblesirup

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.