Æble-alamande

Æble-alamande

 

Man kan sagtens spise ris-alamande hele året rundt, eller det kan vi ihvertfald. Men lige præcis i æblesæsonen, er det dejligt at komme lidt æbler i for at gøre den lidt anderledes og mere frisk. Æblerne kan også nemt skiftes ud med pærer.

Vil du have den endnu mere frisk, skifter du fløden ud med creme fraiche og smager lidt mere til med sukker. Og så  er der en helt anderledes udgave igen, men så absolut også lækker.

Æble-alamande


Til 4 glas

RISENGRØD:

  • 5 dl mælk
  • 90 gr grødris
  • ½ vaniljestang
  • 1 knivspids salt
  • 40 gr sukker
  • 50 gr hakkede mandler

ÆBLE-ALAMANDE:

Start med at koge risengrøden, så den kan nå at køle helt af.
Bring mælk og gryn stille og roligt i kog under stadig omrøring. Flæk vaniljestangen og skrab kernene ud, og blandes med sukkeret. Tilsæt vaniljesukkeret og den tomme vaniljestang, og lad grøden koge ved helt svag varme og med låg på gryden, i ca. 45 min. Rør i den en gang imellem. Er den for tynd, så giv den 5 minutter længere.

Fisk vaniljestangen op og tilsæt salt og de finthakkede mandler. Sæt grøden på køl, til den er HELT kold.

Pisk fløden til skum.

Skær kernehuset ud af æblerne og riv dem groft. Er skallen grov, skal de også skrælles. Mængden af æbler kan tilpasses efter behov, og som du bedst kan lide det.

Bland nu den kolde risengrød med flødeskum og vend de revne æbler i. Smag evt. til med mere sukker, hvis æblerne er syrlige.

Så skal det hele fordeles i 4 glas, med knuste makroner imellem lagene.

Pynt med grofhakket chokolade og Blodappelsin Tangperler. Et par blade citronmelisse giver lige det sidst look til desserten.

 

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*