MADBLOG & LIVSSTIL

Sommer og grill…og snart ferie.

På fredag får jeg 3 ugers ferie, selvom jeg synes det er lang tid at være væk fra arbejdet, glæder jeg mig alligevel. Og sådan et dejligt sommervejr, som vi har nu – gid det da vil holde bare 3 uge endnu.

Sommer og grill hører også sammen, og det er dejligt afslappende at lave mad, når det er på en grill.

Jeg forberedte i køkkenet, og så er det bare at slappe af, – gerne med et glas et eller andet – mens maden grilles. Skønt!

I dag blev det til Kyllingespyd, marineret i et par timer i en hjemmelavet marinade. Hertil Perlespelt/kartoffelsalat, tomatsalat og et naanbrød.

Marinaden til kyllingen:
1 spsk rødbedesennep
2 spsk olie
1 spsk ketchup
3 spsk farin
3 tsk hvidløgssalt
finthakket frisk koriander
½ dl kokosmælk
1 stor tsk chilliflager
peber

Kyllingestrimlerne kom i marinaden i ca 3 timer, inden de blev sat på træspyd. Husk at lægge spydene i vand, så de er godt mættet.
Lægges på grillen i 10 min – direkte varme, men pas på, det går hurtigt.

Tomatsalat
Tomatskiver lægges på en bund af fintsnittet spidskål
½ løg snittes i fine tern
Marinade af olie, vand, hvidvinseddike og friskekrydderurter kommes over.

Perle/kartoffelsalat
Perlespelt koges møre, i ca ½ time, og dryppes af. Kartofler, kvarte, koges også møre. Begge dele må gerne stadig have lidt bid.
3 forårsløg og et lille bundt grønne asparges vendes i den varme spelt sammen med kartoflerne. Tilsidst tilsættes et glas grøn pesto og evt salt og peber.

print

2 reaktioner

  1. Tak 🙂
    Det er både hyggeligt at lave mad på grillen, og så hygger man så godt sammen mens det laves. Og der findes ikke meget man ikke kan lave på en grill.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter