Sommer og grill…og snart ferie.

På fredag får jeg 3 ugers ferie, selvom jeg synes det er lang tid at være væk fra arbejdet, glæder jeg mig alligevel. Og sådan et dejligt sommervejr, som vi har nu – gid det da vil holde bare 3 uge endnu.

Sommer og grill hører også sammen, og det er dejligt afslappende at lave mad, når det er på en grill.

Jeg forberedte i køkkenet, og så er det bare at slappe af, – gerne med et glas et eller andet – mens maden grilles. Skønt!

I dag blev det til Kyllingespyd, marineret i et par timer i en hjemmelavet marinade. Hertil Perlespelt/kartoffelsalat, tomatsalat og et naanbrød.

Marinaden til kyllingen:
1 spsk rødbedesennep
2 spsk olie
1 spsk ketchup
3 spsk farin
3 tsk hvidløgssalt
finthakket frisk koriander
½ dl kokosmælk
1 stor tsk chilliflager
peber

Kyllingestrimlerne kom i marinaden i ca 3 timer, inden de blev sat på træspyd. Husk at lægge spydene i vand, så de er godt mættet.
Lægges på grillen i 10 min – direkte varme, men pas på, det går hurtigt.

Tomatsalat
Tomatskiver lægges på en bund af fintsnittet spidskål
½ løg snittes i fine tern
Marinade af olie, vand, hvidvinseddike og friskekrydderurter kommes over.

Perle/kartoffelsalat
Perlespelt koges møre, i ca ½ time, og dryppes af. Kartofler, kvarte, koges også møre. Begge dele må gerne stadig have lidt bid.
3 forårsløg og et lille bundt grønne asparges vendes i den varme spelt sammen med kartoflerne. Tilsidst tilsættes et glas grøn pesto og evt salt og peber.

Print

2 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*