• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Grill Mad » Sommer og grill...og snart ferie.

Sommer og grill...og snart ferie.

Udgivet: 24. jul. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

På fredag får jeg 3 ugers ferie, selvom jeg synes det er lang tid at være væk fra arbejdet, glæder jeg mig alligevel. Og sådan et dejligt sommervejr, som vi har nu - gid det da vil holde bare 3 uge endnu.

Sommer og grill hører også sammen, og det er dejligt afslappende at lave mad, når det er på en grill.

Jeg forberedte i køkkenet, og så er det bare at slappe af, - gerne med et glas et eller andet - mens maden grilles. Skønt!

I dag blev det til Kyllingespyd, marineret i et par timer i en hjemmelavet marinade. Hertil Perlespelt/kartoffelsalat, tomatsalat og et naanbrød.

Marinaden til kyllingen:
1 spsk rødbedesennep
2 spsk olie
1 spsk ketchup
3 spsk farin
3 tsk hvidløgssalt
finthakket frisk koriander
½ dl kokosmælk
1 stor tsk chilliflager
peber

Kyllingestrimlerne kom i marinaden i ca 3 timer, inden de blev sat på træspyd. Husk at lægge spydene i vand, så de er godt mættet.
Lægges på grillen i 10 min - direkte varme, men pas på, det går hurtigt.

Tomatsalat
Tomatskiver lægges på en bund af fintsnittet spidskål
½ løg snittes i fine tern
Marinade af olie, vand, hvidvinseddike og friskekrydderurter kommes over.

Perle/kartoffelsalat
Perlespelt koges møre, i ca ½ time, og dryppes af. Kartofler, kvarte, koges også møre. Begge dele må gerne stadig have lidt bid.
3 forårsløg og et lille bundt grønne asparges vendes i den varme spelt sammen med kartoflerne. Tilsidst tilsættes et glas grøn pesto og evt salt og peber.

Mere inspiration

  • Tomater på grillen
  • Portobellosvampe med asparges og pesto
  • Lav mad på grill
    Grilltips og Grillburger
  • Kartoffelsalat og rødvin

Se mere indhold på bloggen

Madplanen for uge 17

Flap Jacks - hvad er nu det?

Hjemmelavet pasta med ragû Bolognese

Grillpølser og kartoffelsalat

ChiliSalt-Mandler

Glædelig Jul til alle!

pannaCottaEfteraar

Efterårs Panna Cotta

Tortilla-Lagkage med Fyld

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    juli 24, 2012 at 7:10 pm

    Tak 🙂
    Det er både hyggeligt at lave mad på grillen, og så hygger man så godt sammen mens det laves. Og der findes ikke meget man ikke kan lave på en grill.

    Svar
  2. Vi spiser ude

    juli 24, 2012 at 6:42 pm

    Det ser godt ud! Grillen bliver også brugt flittigt hos os 🙂

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.