• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød & Sødt » Is » Yoghurtis og marinerede jordbær

Yoghurtis og marinerede jordbær

Udgivet: 2. maj. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Når solen skinner og barometeret viser 21 gr, ja så får man sommerfornemmelser og lyst til is. Da der samtidigt var tilbud på jordbær, godt nok fra Spanien - ja så var det oplagt at lave lidt is og pynte med jordbær. Jeg er vild med sorbet is, min mand vil helst have flødeis. Yoghurt is er et kompromis, som begge kan lide.

Klar til at gå igang

Yoghurt Is:
3 dl yoghurt naturel
1 dl mælk
120 gr sukker
1 vaniljestang
1 knivspids salt
1 æggehvide
chokolade eller andet fyld

Yoghurt, mælk, sukker, vanilje og salt piskes godt sammen. Sættes i fryseren. Der røres i det af og til. Når isen begynder at stivne, vendes den stift piskede æggehvide og chokoladen  forsigtigt i.
Fryses igen, mens der stadig røres rundt en gang imellem. Skal fryses mindst 4 timer.

Marinerede Jordbær:
Jordbær skæres i skiver
Ahornsirup

Jordbær lægges i en skål og overhældes med lidt ahornsirup. Står og trækker et par timer.

Isen skives op på tallerkenen. Lægges rundt om og der pyntes med et frisk kværn peber og lidt mynte.

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Sommer Spelt-alamande

Twix Snitter

Svesket chokoladekage

Citronmandler på en mandag

Nytårs Menu 2011

Chokolade-yoghurt Fromage

Weekend i Kolding med Fødevarefestival

Chokolade Boller

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.