Når solen skinner og barometeret viser 21 gr, ja så får man sommerfornemmelser og lyst til is. Da der samtidigt var tilbud på jordbær, godt nok fra Spanien - ja så var det oplagt at lave lidt is og pynte med jordbær. Jeg er vild med sorbet is, min mand vil helst have flødeis. Yoghurt is er et kompromis, som begge kan lide.
Klar til at gå igang
Yoghurt Is:
3 dl yoghurt naturel
1 dl mælk
120 gr sukker
1 vaniljestang
1 knivspids salt
1 æggehvide
chokolade eller andet fyld
Yoghurt, mælk, sukker, vanilje og salt piskes godt sammen. Sættes i fryseren. Der røres i det af og til. Når isen begynder at stivne, vendes den stift piskede æggehvide og chokoladen forsigtigt i.
Fryses igen, mens der stadig røres rundt en gang imellem. Skal fryses mindst 4 timer.
Marinerede Jordbær:
Jordbær skæres i skiver
Ahornsirup
Jordbær lægges i en skål og overhældes med lidt ahornsirup. Står og trækker et par timer.
Isen skives op på tallerkenen. Lægges rundt om og der pyntes med et frisk kværn peber og lidt mynte.
Skriv din kommentar her