• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Brød & Sødt » Is

Yoghurtis og marinerede jordbær

Udgivet: 2. maj. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Når solen skinner og barometeret viser 21 gr, ja så får man sommerfornemmelser og lyst til is. Da der samtidigt var tilbud på jordbær, godt nok fra Spanien - ja så var det oplagt at lave lidt is og pynte med jordbær. Jeg er vild med sorbet is, min mand vil helst have flødeis. Yoghurt is er et kompromis, som begge kan lide.

Klar til at gå igang

Yoghurt Is:
3 dl yoghurt naturel
1 dl mælk
120 gr sukker
1 vaniljestang
1 knivspids salt
1 æggehvide
chokolade eller andet fyld

Yoghurt, mælk, sukker, vanilje og salt piskes godt sammen. Sættes i fryseren. Der røres i det af og til. Når isen begynder at stivne, vendes den stift piskede æggehvide og chokoladen  forsigtigt i.
Fryses igen, mens der stadig røres rundt en gang imellem. Skal fryses mindst 4 timer.

Marinerede Jordbær:
Jordbær skæres i skiver
Ahornsirup

Jordbær lægges i en skål og overhældes med lidt ahornsirup. Står og trækker et par timer.

Isen skives op på tallerkenen. Lægges rundt om og der pyntes med et frisk kværn peber og lidt mynte.

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Barbecuemarineret svinekød og bagte rødbeder

Karlsens Krydderier & bog af Claus Holm

Laks med birkes og spinat

Bagt spidskål og marinerede kartofler

Pandekager med fyld

Tiramisu med marinerede Jordbær

Islandsk skyrkage

Storm- og Chokolade-Vejr!

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.