• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » TUC kage pyntet med flødeskum og bær
TUC kage
TUC kage er en lækker sommerkage, der bages med de salte TUC kiks. Her er kagen pyntet med friske bær. Foto: Ellen Jensen, Jensens-Madblog.dk.

TUC kage pyntet med flødeskum og bær

Udgivet: 24. aug. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 24. aug. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Denne lækre TUC kage kan laves på ingen tid. Opskrift på en nem sommerkage med salte TUC kiks, der pyntes med flødeskum og friske bær.
  2. Opskrift på TUC kage
  3. Sommerkage med Tuc kiks
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Tips

Denne lækre TUC kage kan laves på ingen tid. Opskrift på en nem sommerkage med salte TUC kiks, der pyntes med flødeskum og friske bær.

TUC kage er en fantastisk nem kage, der bages med sprøde og salte TUC kiks, hvorefter kagen pyntes med fødeskum og lækre bær.

Fredag eftermiddag, solen skinner, der loves en fantastisk weekend og i butikken sælges de flotteste røde jordbær. Så kan jeg ikke lade være med, straks at tænke, at nu må der bages en sommerkage til at fejre weekendstarten med.

Jeg har før lavet en kagebund med TUC kiks, og det er også lige det jeg gør igen. Så kender du den ikke, må du altså prøve den.

TUC-kagen er både nem og hurtig at lave og så smager den fantastisk godt.

Se også: Nem kiksekage uden palmin

Mandlerne kan nemt udskiftes med hasselnødder, og der kan også kommes grofthakket chokolade i bunden hvis det lige er det du har lyst til. Det, der gør kagen så dejlig, er at den er luftig og samtidig lidt sej i krummen.

Alt imens jeg sidder i solen og skriver indlægget, kan jeg høre den festligste musik fra Open Air koncerten i vores by. Her er der nemlig byfest i weekenden, så der rigtig liv.

Opskrift på TUC kage

TUC kage

Sommerkage med Tuc kiks

5 fra 1 stemme
Print Del Pin Mail
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal: 6 personer
Author: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 dl sukker
  • 100 g TUC kiks
  • 70 g marcipan
  • 70 g mandler eller hasselnødder, hakkede
  • 1 tsk bagepulver
  • 5 dl fløde pisket til skum
  • jordbær blåbær, ribs eller hvad du har lyst til

Sådan gør du

  • Til TUC kage starter du med, at piske æggehviderne helt stive.
  • Så tilsætter du 1 tsk citronsaft, og roligt lidt og ad gangen kommer du sukkeret i. Pisk indtil det bliver en sej marengs.
  • Knus kiksene fint, hak mandler eller nødder fint, riv marcipanen og bland alle tre dele med med bagepulver.
  • Kom blandingen i marengsmassen og vend det rundt så det bliver fordelt.
  • Kagen bages i en springform (20 centimeter) eller en som jeg gjorde her, i en aflang bageform. Beklæd alle sider med bagepapir inden du kommer dejen i. Så er det meget nemmere at få den ud igen.
  • TUC kagen bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20-25 minutter. Bages ved over- og undervarme.

Tips

Når den bagte TUC kage er afkølet, kan du pynte den med flødeskum og de friske bær der findes lige nu.

Flødeskummet kan også tilsættes lidt smag, som f.eks. lidt vaniljesukker eller et par tsk. hyben-æble sirup.

Kagen blev delt med vores søde naboer, og de var ret så begejstrede for den. Hvem kan også sige nej tak til et stykke af sommeren?

Se også: Marmorkage - lækker formkage med striber

Mere inspiration

  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova
  • Æble-alamande

Se mere indhold på bloggen

Pinse og Bagte radiser

Rabarberkompot er sommermad

Aarhus

Kyllingebryst med Dukkah

Salat to Go

hjemmelavet hønsesalat med bacon og asparges

Hjemmelavet hønsesalat med bacon

Madcirkus, Walthermad og Dameben - 2012

Postej-Pandekager

Læserinteraktioner

Kommentarer

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Rikke Bork

    april 12, 2022 at 6:10 am

    Er de alm. oven eller varmluft?

    Svar
    • Ellen

      april 12, 2022 at 7:20 am

      Hej Rikke
      Jeg bager den ved alm. varme.

      God påske!

      Svar
  2. Marianne

    juni 19, 2019 at 6:41 am

    Kan tuc kagen laves dagen før og kan den fryses ?

    Svar
    • Ellen

      juni 19, 2019 at 7:26 am

      Hej Marianne
      Jeg har ikke selv prøvet, men der skulle ikke være noget i vejen for, at den kan fryses uden pynt.
      Jeg kunne endda forestille mig, at den bliver bedre af det 🙂
      God sommer til dig 🙂

      Svar
  3. Linda Juul Sikora

    august 10, 2018 at 11:49 am

    Ser så lækker ud, den skal da prøves.
    Går ud fra at det er en brødkorn du har brugt, har du nogen anelser om hvor mange liter den er på?
    God weekend ?

    Svar
    • Ellen

      august 10, 2018 at 3:38 pm

      Hej.
      Ummm ja den er rigtig god. Jeg har bagt den i en aflang tærteform (ca. 10 x 30 cm), men den kan også bages i en tærteform / lagkageform (ca. 20 cm).
      Også dejlig weekend til dig.
      Hilsen fra Ellen.

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.