• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Opskrifter » Dessert
TUC kage
TUC kage er en lækker sommerkage, der bages med de salte TUC kiks. Her er kagen pyntet med friske bær. Foto: Ellen Jensen, Jensens-Madblog.dk.

TUC kage pyntet med flødeskum og bær

Udgivet: 24. aug. 2023. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 24. aug. 2023.

Oversigt over indhold

  1. Denne lækre TUC kage kan laves på ingen tid. Opskrift på en nem sommerkage med salte TUC kiks, der pyntes med flødeskum og friske bær.
  2. Opskrift på TUC kage
  3. Sommerkage med Tuc kiks
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Tips

Denne lækre TUC kage kan laves på ingen tid. Opskrift på en nem sommerkage med salte TUC kiks, der pyntes med flødeskum og friske bær.

TUC kage er en fantastisk nem kage, der bages med sprøde og salte TUC kiks, hvorefter kagen pyntes med fødeskum og lækre bær.

Fredag eftermiddag, solen skinner, der loves en fantastisk weekend og i butikken sælges de flotteste røde jordbær. Så kan jeg ikke lade være med, straks at tænke, at nu må der bages en sommerkage til at fejre weekendstarten med.

Jeg har før lavet en kagebund med TUC kiks, og det er også lige det jeg gør igen. Så kender du den ikke, må du altså prøve den.

TUC-kagen er både nem og hurtig at lave og så smager den fantastisk godt.

Se også: Nem kiksekage uden palmin

Mandlerne kan nemt udskiftes med hasselnødder, og der kan også kommes grofthakket chokolade i bunden hvis det lige er det du har lyst til. Det, der gør kagen så dejlig, er at den er luftig og samtidig lidt sej i krummen.

Alt imens jeg sidder i solen og skriver indlægget, kan jeg høre den festligste musik fra Open Air koncerten i vores by. Her er der nemlig byfest i weekenden, så der rigtig liv.

Opskrift på TUC kage

TUC kage

Sommerkage med Tuc kiks

5 fra 1 stemme
Udskriv Del Pin Mail
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Ellen Jensen

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 dl sukker
  • 100 g TUC kiks
  • 70 g marcipan
  • 70 g mandler eller hasselnødder, hakkede
  • 1 tsk bagepulver
  • 5 dl fløde pisket til skum
  • jordbær blåbær, ribs eller hvad du har lyst til

Sådan gør du

  • Til TUC kage starter du med, at piske æggehviderne helt stive.
  • Så tilsætter du 1 tsk citronsaft, og roligt lidt og ad gangen kommer du sukkeret i. Pisk indtil det bliver en sej marengs.
  • Knus kiksene fint, hak mandler eller nødder fint, riv marcipanen og bland alle tre dele med med bagepulver.
  • Kom blandingen i marengsmassen og vend det rundt så det bliver fordelt.
  • Kagen bages i en springform (20 centimeter) eller en som jeg gjorde her, i en aflang bageform. Beklæd alle sider med bagepapir inden du kommer dejen i. Så er det meget nemmere at få den ud igen.
  • TUC kagen bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20-25 minutter. Bages ved over- og undervarme.

Tips

Når den bagte TUC kage er afkølet, kan du pynte den med flødeskum og de friske bær der findes lige nu.

Flødeskummet kan også tilsættes lidt smag, som f.eks. lidt vaniljesukker eller et par tsk. hyben-æble sirup.

Kagen blev delt med vores søde naboer, og de var ret så begejstrede for den. Hvem kan også sige nej tak til et stykke af sommeren?

Se også: Marmorkage - lækker formkage med striber

Mere inspiration

  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova
  • Æble-alamande

Se mere indhold på bloggen

Burgerboller med Urtesalt

Sorbét, Vaniljeis & Karamelsovs

Bagte tomater til pasta

Bladselleri med pynt

Salat med blommer og kylling

Frisk og sprød kartoffelsalat

Nutella - på lys chokolade

Søndag på Foodexpo

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Rikke Bork

    april 12, 2022 at 6:10 am

    Er de alm. oven eller varmluft?

    Svar
    • Ellen

      april 12, 2022 at 7:20 am

      Hej Rikke
      Jeg bager den ved alm. varme.

      God påske!

      Svar
  2. Marianne

    juni 19, 2019 at 6:41 am

    Kan tuc kagen laves dagen før og kan den fryses ?

    Svar
    • Ellen

      juni 19, 2019 at 7:26 am

      Hej Marianne
      Jeg har ikke selv prøvet, men der skulle ikke være noget i vejen for, at den kan fryses uden pynt.
      Jeg kunne endda forestille mig, at den bliver bedre af det 🙂
      God sommer til dig 🙂

      Svar
  3. Linda Juul Sikora

    august 10, 2018 at 11:49 am

    Ser så lækker ud, den skal da prøves.
    Går ud fra at det er en brødkorn du har brugt, har du nogen anelser om hvor mange liter den er på?
    God weekend ?

    Svar
    • Ellen

      august 10, 2018 at 3:38 pm

      Hej.
      Ummm ja den er rigtig god. Jeg har bagt den i en aflang tærteform (ca. 10 x 30 cm), men den kan også bages i en tærteform / lagkageform (ca. 20 cm).
      Også dejlig weekend til dig.
      Hilsen fra Ellen.

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.