Her får du en god opskrift på marmorkage, der er en lækker formkage med striber. Marmorkagen er en populær skærekage, der altid er et hit.
Denne marmorkage er sådan en rigtig "mormor" sandkage.
Opskriften jeg har, er fra min mormors bagebog, og den synes jeg altid bliver god. Og så hører den selvfølgelig til på et rigtigt sønderjysk kaffebord.
Nogen gange synes jeg, at det er dejligt at få en af de "gamle" skærekager, i stedet for alle de nye fine kager der kommer frem.
Og marmorkagen må vist betegnes som en af de gode gamle opskrifter. Jeg husker i hvert fald kagen fra mine bedsteforældre. Det er en skærekage, hvor der i en del af den lyse kagedej tilsættes kakao.
Den mørke dej kommer hen over den lyse, hvorefter der vendes lidt rundt i dejen, så kagen marmoreres.
Marmorkagen bages i en rugbrødsform som en god formkage.
Opskrift på marmorkage
Ingredienser
- 200 g smør blødt
- 200 g sukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- 1 nip salt
- 1 dl mælk
- 3 spsk kakao
- 3 spsk appelsinsaft eller vand
Sådan gør du
- Pisk det bløde smør cremet med sukkeret.
- Tilsæt æg, et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
- Sigt hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt i dejen og rør i dejen sammen med mælk.
- Tag ⅓ af dejen fra og rør den med kakao og appelsinsaft/vand.
- I en aflang bageform, der enten er smurt godt eller foret med bagepapir, kommes ⅓ del af den lyse dej i.
- Kom den brune ovenpå og til sidst den sidste 3. del lyse dej.
- Med en træpind trækkes lidt zik-zak eller cirkler gennem dejen, så der dannes et mønster i din marmorkage.
- Kom marmorkagen i ovnen og bag den ved 185 grader i ca. 60 min, Mærk med en træpind, om den er nok, inden formkagen tages ud.
Ernæring
Noter
Den færdigbagte marmorkage køles lidt af inden den skæres ud i passende skiver.
Servér med en kop varm kaffe eller the, og nostalgien indfinder sig med tanker tilbage til bedsteforældrene.
Skriv din kommentar her