MADBLOG & LIVSSTIL

Så er der atter en ny uge. Jeg har haft en dejlig weekend i sommerhus med ren afslapning. Endda så meget, at vi valgte at køre ud og spise lørdag aften. På Kolvig i Ribe fik vi en super lækker Vadehavstapas, som egentlig stod under forretter. Men det var godt nok en af de større forretter, så vi ville nøjes med den og så slutte af med en dessert, som var Kirsebær-creme brüllé og en god kop kaffe. Det blev også til et glas rødvin, og tænk vi kom kun af med 300,- hver for så god mad. Jeg kan da lige nævne, at der var Vadehavsrejer med dild mayonnaise, Sødams kylling med svampe og hasselnød tapanade, Højer skinke med pesto og syltede løg, Koldrøget lammekølle med agurk og gulerod i lime og Vesterhavsost med stikkelsbær sirup på tapastallerkenen. Alt sammen lækre produkter fra området.
Min dejlige weekend fik dog lige et lille tryk, – eller det var fingeren der fik det, da jeg klemte min egen finger i bildøren. For pokker det gør ondt! Kan jeg ikke anbefale at gøre. Med blodet dryppende (ja det gjorde det altså), blev jeg plastret ind. Fingeren dunkede og gjorde ondt, så en whisky var helt på sin plads der. Resten af aftenen og natten sad/lå jeg med fingeren opad. Heldigvis gjorde det ikke så vildt ondt dagen efter. Den lille flænge gror sammen igen, men jeg undgår vist ikke en blå negl 🙁
Det var min egen dumhed, selvom jeg slet ikke kan sige hvad der egentlig skete førend jeg opdagede at fingeren sad fast i den lukkede dør.


Mandag fik vi disse dejlige pakker af pandekager med fyld, som smager lige så godt kolde som varme. Dvs. at de er super dejlige i madpakken, og så mætter de dejligt. Jeg kan godt li´ når der er lidt rester til madpakken dagen efter, – det er så dejligt nemt. Faktisk overvejer jeg lidt, om jeg skal lave nogle stykker til fryseren, så de bare er til at tage op. Man kunne jo også selv bage pandekagerne, men jeg synes de her taco er bedre, fordi de er tykkere og bedre holder. Især når de skal spises i hånden.
[ingredients title=”Tortillapakker med Oksekød”]
1 løg
3 fed hvidløg
1 dåse tomatpure (den lille)
400 gr hakket oksekød
1 rød peberfrugt i tern
1 gulerod i små tern
1-2 tsk paprika
en nip Birds Eye Chilisalt, eller så meget du synes
salt og peber
150 gr revet ost
Olie til at stege i
evt. ½ dl vand
6 store tortillapandekager – de grove

Svits finthakkede løg og hvidløg i en gryde med olie, til løgene er klare. Tilsæt oksekødet, og sørg for, at det hele bliver brunet (ikke kogt). Brun evt. kødet af 2 gange, så er det nemmere at få det brunet pænt.
Tilsæt tomatpure, peberfrugt i tern, gulerodstern og krydderier og vend godt rundt. Tilsæt evt. ½ dl. vand hvis det er for tørt. Lad det hele simre i ca. 10 min.
Tilsæt nu revet ost og lad det smelte. Tag gryden af varmen og lad kødet afkøle lidt.

Læg de 6 pandekager fladt ud, og fordel den afkølede oksekødssauce på mindt på pandekagerne og fold dem sammen  til et rektangel, Sørg for at den er lukket hele vejen rundt.
Steg pandekagepakkerne på en varm grillpande (eller almindelig pande), så de bliver smukt brune.

Servér straks med en god salat og evt. ris til.
Er der nogen tilbage, smager de fantastisk i madpakken.
[/ingredients]

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter