MADBLOG & LIVSSTIL

Asparges Tærte

Nu begynder jeg at kunne mærke det. Kan du ikke også, eller er du allerede landet midt i det? Det er ferien jeg snakker om, for om små 3 uger, holder jeg sommerferie ferie. Jeg glæder mig til 3 uger hvor jeg skal sove til middag, drikke kaffe og spise rundstykker til kaffetid, nyde et stykke kage og kaffe om eftermiddagen, måske en drink inden grillen bliver klar til aftensmaden, og så lige et par glas god vin efter aftensmaden og mens dagen går på hæld. Måske (og altså kun hvis jeg gider) kan det blive til en lille tur ud i landet og se lidt kulturelt. Men ikke for meget, for det gælder jo om at slappe mega meget af i ferien.

Nej sådan ved jeg nok min ferie ikke bliver. Jeg vil virkelige føle jeg har spildt 3 uger så, og det sker ikke. Men det er helt rigtigt, at jeg endnu ikke har så mange planer, som jeg dog også er sikker på nok skal komme. Og jeg er også HELT SIKKER PÅ at jeg glæder mig til ferien.

I den forgangne weekend, var jeg et smut ude ved digerne, der hvor jeg bor. Lige ved opkørslen til dæmningen mod Rømø, er der kommet et meget fint udkikspunkt. Eller der er flere, når du følge den fine vej der er anlagt.  "Velkomsten til Verdensarven og Vadehavet" er en helt særlig oplevelse uden ord. Går du op ad trapperne, føles det næsten som at gå op i himlen. Her er der nemlig højt til himlen og bredde vidder. Og på toppen, hvor der er et par sidde pladser, er det skønt at sidde og mærke vinden, høre fuglene, se horisonten og blive budt velkommen til et helt unikt område i verdensklasse. Og lige ved sådan en flot natur bor jeg. Jeg kan kun anbefale dig at stoppe der, hvis du er i nærheden.

Nu er det aspargestærte du skal have opskriften på. Det er et par dage siden jeg lavede den, og billederne har ligget og ventet på at jeg fik mig taget sammen til at skrive et indlæg. Og nu skal det altså være!

[ingredients title="Aspargestærte"]
Passer til en rund form 20 cm.

  • 180 gr mel
  • 80 gr smør
  • ½ tsk salt
  • 1 dl koldt vand

Smørret smuldres i mel og salt, og samles hurtigt sammen med vand. Trykkes/rulles ud og kommes i en smurt tærteform. Bages ved 200 gr. til den begynder at tage farve.

  • 3 æg
  • 200 gr hytteost
  • salt og peber
  • 1 bundt grønne asparges
  • 3-4 forårsløg
  • gerne lidt frisk timian

Tag den bagte tærten ud af ovnen, og dæk bunden med fintsnittede grøntsager.
Pisk æg, hytteost, salt og peber sammen, og hæld det over grøntsagerne.
Bages i ovnen i ca 20 min. eller til den er gennembagt og let gylden på toppen.

Mangler du lidt kød, er stegte bacontern gode at komme i sammen med grøntsagerne.

[/ingredients]

Nårh ja, så har jeg jo også haft dette vidunderlige væsen på besøg i weekenden.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *