MADBLOG & LIVSSTIL

Brombæris med Oreo Kiks

Jeg har mange gange tænkt, at jeg skulle smage de små Oreo lakrids kiks, men det er ikke rigtig blevet til noget. I lørdags købte jeg så en lille rulle. Jeg havde også et par poser brombær (frost) med hjem og en ½ l fløde. Så hvad var mere oplagt, end at lave en is.

Brombæris
½ l fløde
1 dåse kondenseret mælk
2 æggeblommer

400 gr brombær
1 dl vand

1 rulle Oreo kiks (med lakrids)
saften af en ½ citron

Brombær kommes i en gryde sammen med vandet. Bærrene dampes møre, og blendes. Man kan vælge at komme dem gennem en si, hvis man ikke er vild med kernerne i isen. Stilles til afkøling.

Kondenseret mælk og æggeblommer piskes sammen og fløden hældes i. Brombær og citronsaft kommes i flødeblandingen. Kiksene knuses fint, du bestemmer selv hvor fint du vil have det, men der må gerne være lidt større stykker i. Når isen har kørt halvdelen af tiden, kommes de knuste kiks i.

Kommes i ismaskinen og køres 40 min (eller hvor lang tid din maskine nu skal køre) - hældes op i en form og kommes i fryseren.

Kan selvfølgelig kommes i fryseren uden ismaskinen først, men skal så bare huske at røre rundt i isen ca hver ½ time, indtil man ikke kan røre længere.

Mere indhold til dig

2 reaktioner

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *