En rigtig sommersalat, som bare smager godt. Vi har rigtig mange blommer i haven, så mange, at træet desværre ikke kunne bære alle, og 2 grene er knækket af. Det er lidt øv, men heldigvis er der stadig et træ og grene, så der også er blommer næste år. Og på de knækkede grene er der mange blommer, som nu bare ligger og modner.
Men når man har så mange blommer, skal de også bruges. Og det på alle måder. Så I kan godt regne med, at der kommer blomme-opskrifter i den næste tid, selvom jeg spiser mig en mavepine til af dem. Der er stadig nogen at lave chutney, saft, grød, marmelade osv. af.
Blommesalat med Kylling
6-8 blommer
½ agurk
1 avocado
2 store tomater
½ icebergsalat
lidt parmesan
300 gr kolde stegte kyllingestykker i mindre stykker
3 spsk olie/citronolie
3 spsk citronbalsamico
salt, peber, hvidløg
frisk hakket citrontimian
et nip chilli
Skær blommerne midt over og fjern stenen. Skærm dem i tynde skiver
Agurk og tomater skæres i små tern, avocado i tynde skiver, og icebergsalat skæres som du nu synes.
Alt blandes sammen med kyllingestykkerne.
Olie og balcamico blandes med citrontimian og smages til med salt, peber, hvidløg og chilli.
Salat og dressing blandes, og det hele får et fint drys parmesanost.
Servér noget lækkert brød til, og du har en skøn sommermiddag. Let og frisk.
Vi kan godt lide et koldt glas hvidvin til, - mon ikke også du kan det?
Skriv din kommentar her