Baileys Brownies med Ost.

Baileys Brownies med Ost.

Når jeg får en idé, skal det være her og nu, og så går jeg igang. Som regel finder jeg det jeg skal brug før jeg går igang, og det gjorde jeg også i dag. På nær Baileys, som jeg havde haft med til festival og vidste at jeg kun havde drukket et par enkelte af.
Da jeg var klar til at komme Baileys i dejen, skulle jeg bare lige hente den – MEN hov– hylden var tom!! Ud til Jens og høre hvor den var blevet af – hmm den havde han haft med til morgensvømning, og delt ud af, og glemt af få med hjem igen – af  MIN Bailey! Han måtte haste ned efter den, og så var den næsten tom. Heldigvis havde jeg en noget lign. flaske, som jeg kunne bruge lidt af også.
Så det blev til kager.

Baileys Brownies

 • 130 gr mørk chokolade – gerne 70%
 • 130 gr smør i små tern
 • 150 gr mørkt farin
 • 2 hele æg fra fritgående høns
 • 120 gr mel
 • 1/4 tsk bagepulver
 • 20 gr kakao
 • 1 nip salt
 • 3/4 dl Baileys

Chokolade og smør smeltes sammen over vandbad. Æg og farin piskes godt, så det skummer. Bailey og chokolade/smør blandingen hældes i sukker/æg, og røres godt rundt så det bliver blandet. Mel, bagepulver, kakao og salt sigtes sammen og vendes forsigtigt i.
Kommes i muffinsforme.

Ostetopping:

 •  200 gr flødeost
 • 80 gr flormelis
 • 1 æggeblomme
 • 1 spsk Bailey
  Alt blandes godt sammen og røres til en glat masse.

Kom en god spiseskefuld på hver kage, og skær med en kniv lidt gennem dejen så det blandes let.

Kagerne bages ca. 15 – 20 min ved 180 gr (varmluft) eller 200 gr (alm). Pas på de ikke får for meget, skal være lidt bløde i midten.
Afkøles helt inden de spises, og har allerbedst af at stå til næste dag – hvis du kan vente :)

print

4 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*