MADBLOG & LIVSSTIL

Når jeg får en idé, skal det være her og nu, og så går jeg igang. Som regel finder jeg det jeg skal brug før jeg går igang, og det gjorde jeg også i dag. På nær Baileys, som jeg havde haft med til festival og vidste at jeg kun havde drukket et par enkelte af.
Da jeg var klar til at komme Baileys i dejen, skulle jeg bare lige hente den – MEN hov– hylden var tom!! Ud til Jens og høre hvor den var blevet af – hmm den havde han haft med til morgensvømning, og delt ud af, og glemt af få med hjem igen – af  MIN Bailey! Han måtte haste ned efter den, og så var den næsten tom. Heldigvis havde jeg en noget lign. flaske, som jeg kunne bruge lidt af også.
Så det blev til kager.

Baileys Brownies

 • 130 gr mørk chokolade – gerne 70%
 • 130 gr smør i små tern
 • 150 gr mørkt farin
 • 2 hele æg fra fritgående høns
 • 120 gr mel
 • 1/4 tsk bagepulver
 • 20 gr kakao
 • 1 nip salt
 • 3/4 dl Baileys

Chokolade og smør smeltes sammen over vandbad. Æg og farin piskes godt, så det skummer. Bailey og chokolade/smør blandingen hældes i sukker/æg, og røres godt rundt så det bliver blandet. Mel, bagepulver, kakao og salt sigtes sammen og vendes forsigtigt i.
Kommes i muffinsforme.

Ostetopping:

 •  200 gr flødeost
 • 80 gr flormelis
 • 1 æggeblomme
 • 1 spsk Bailey
  Alt blandes godt sammen og røres til en glat masse.

Kom en god spiseskefuld på hver kage, og skær med en kniv lidt gennem dejen så det blandes let.

Kagerne bages ca. 15 – 20 min ved 180 gr (varmluft) eller 200 gr (alm). Pas på de ikke får for meget, skal være lidt bløde i midten.
Afkøles helt inden de spises, og har allerbedst af at stå til næste dag – hvis du kan vente 🙂

print

4 reaktioner

  1. Hejsa og mange gang undskyld for det sene svar. Men jeg har været festival-ramt i en god uges tid, og er først nået hjem i dag.
   Men altså kagerne, ja det bliver absolut ikke dårligere af at komme en tur i fryseren, så du kan have et lager klar, lige til at tage op af fryseren hvis trangen til sødt pludselig melder sin ankomst.

   Hav en rigtig god uge!

  1. Hej Birthe.
   De er også rigtig gode. Fortrød bagefter at jeg ikke kom lidt nødder i chokoladedejen. Men kan jeg altid gøre næste gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter