• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Jul » Jule Kransekager

Jule Kransekager

Udgivet: 18. nov. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg har lovet ikke at begynde at jule før 1. december,- men her har jeg en god undskyldning, for juleopskrifterne skal da på bloggen i god tid 🙂
Jeg elsker julen, med al den hygge, der er forbundet med julemåneden. Og hvorfor ikke lave lidt juletoppe der både er gode til gløgg og til kaffe. Og så kan de endda fryses, så du altid har noget sødt hvis lysten skulle komme.

Der er flere der har lavet kransekagestykker med forskelligt fyld. Jeg har lavet min egen version, med inspiration fra disse.

Jule Kransekage
150 gr marcipan
50 gr flormelis
1 æggehvide
20 gr svesker
20 gr hasselnødder
revet skal af 1 ØKO appelsin
ca 1 lille tsk. cognac eller appelsinsaft

Skær svedsker i meget fine tern. Hak hasselnødder meget fint og rist dem på en tør pande med en lille anelse honning (ca. 1 tsk.), afkøles.
Bland alle dele sammen til en klistret masse, men uden marcipanklumper.

Sæt massen af med 1 teskefuld, og vend dem i flormelis. Sættes på en bageplade med bagepapir og trykkes lidt i "form", så de bliver lidt ensartede rustikke.

Bages ved 190 grader i ca. 10 min.

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

Gulerods-Tatar

Butternut med fyld

Sprøde Rødbeder og Gulerødder.

Frikadellesandwich

Rundstykker fra Claus Meyers "Bageri"

Nutella Pizza

Sprød gulerodssalat

bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokolade

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.