MADBLOG & LIVSSTIL

Æblekage med et twist

I har vel ikke troet at jeg var helt væk? Indrømmet, jeg har ikke været for flittig i denne uge. Vejret har jo været godt, og jeg synes jeg var nødt til at nyde det sidste af sommeren. Så maden har været nem og det eksperimenterende har måttet vente. Men i dag, er det fredag. Ja i morges da jeg vågnede, var jeg helt sikker på at det var torsdag. Jeg var nødt til at spørge gemalen, - for jeg var virkelig i tvivl. Så var det jo lidt af en god besked, at det faktisk var fredag.

I denne uge, har jeg faktisk haft min første kunde i min webshop. Den kender du godt ikk? Hun købte de små fine tallerkener, og sendte mig endda billeder af, at hun havde dækket op til gæster med dem. Det var da sødt gjort.
Jeg er sikker på, at det var begyndelsen, og der snart kommer flere ordrer.

Men altså, det er fredag i dag, og der skal en være lille dessert til at starte weekenden på. Den er altså super enkel, og inspirationen fik jeg fra Dansukker, som sendte et nyhedsbrev. Jeg arbejdede videre på deres æblekage, sådan en skal jo selvfølgelig indeholde Tuc kiks. Tænkte jeg i hvertfald, og det tror jeg også den skal næste gang. For det blev da bare godt.
Man skal bare ikke begynde at lave aftensmaden klar samtidig med at crumblet er i ovnen, det giver en lidt sort en af slagsen. Godt jeg havde flere kiks, og hurtigt fik lavet en ny portion. Så nu er der æblekage til kaffen fredag aften.
Måske den også er god til en lørdag aften - prøv bare. 

Til 4 små glas
5 æbler - danske og gerne lidt syrlige
2 spsk. vand
saft af 1⁄2 citron
1⁄2 dl Sukker

Crumble drys:
50 g smør
1⁄2 dl farin eller alm. sukker
1 spsk. lys eller mørk sirup
75 gr saltkiks (Tuc)
2 tsk. stødt kanel

Flødeskum eller creme fraiche

Skræl æblerne og skær dem i tynde båd. Kom dem i en gryde sammen med vand, citronsaft og sukker, og lad det simre stille i ca. 5 min. Æblerne skal være bløde men ikke helt udkogte.
Lad dem stå og køle af.
Imens laves den lækre crumble.
Bland alle ingredienser sammen og kør lige et par omgange i blenderen, til det er en smuldret masse. Spred ud på en bageplade med bagepapir og sæt det i ovnen ved 200 grader i ca. 15 - 20 min.
Og det er her man skal være lidt nærværende, for lige pludselig går det stærkt.
Rør rundt i det et par gange. Så har du også en fornemmelse af, hvornår det er færdig.
Tag det ud af ovnen og lad det køle helt af inden det smuldres lidt mere med fingrene.

Så er det bare at lægge det hele sammen. Det skal gøres lige inden servering, så det ikke bliver blødt. Crumble skal jo knase lidt.
Så er det frem med nogle flotte glas. Ja dem jeg har, kan man altså købe i shoppen - ret billigt faktisk.
Læg først æblekompot, så crumble og tilsidst en klat flødeskum eller creme fraiche.
Jeg kan bedst lide creme fraiche og den friske smag. Den er bare perfekt til.

Pynt gerne med et par spiselige blomster, eller et chokoladedrys.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *