MADBLOG & LIVSSTIL

Lørdagshygge med majskolber

lordag-aften-vinLørdag aften skal der hygges lidt efter en hel uge. Vi kan godt lide et glas rødvin til maden, og et par stearinlys på bordet. Men der skal også maden til rødvinen,  - bare sådan for en ordens skyld 😉 Egentlig behøves det ikke være noget særligt, bare der er kræset lidt om råvarerne og selve hyggen er nok. Selvom man har været gift i mange år, er det jo også vigtigt man husker at hygge om hinanden. Lave noget dejligt mad til hinanden og så ellers hygge og snakke.

I ugens kasse fra Årstiderne, var der 3 majskolber med. Majskolber er altså bare skønne. Sådan med smør og salt. Men med ost og lidt citron bliver de endnu bedre. Det kan næsten serveres helt uden andet, men vi fik nu pulled pork til. Og hold op vi spiste. Vist alt for meget, og rent fråds. Godt det ikke er hver dag.

majs-citron-ost

Majskolberne blev gjort fri for blade og hår, og lagt i et fad. Smurt godt med smør, faktisk kom der et lille lag på, og drysset med salt og lidt hvidløg. Tilsidst rives en citron hen over det hele. Kun det gule på citronen, endelig ikke noget hvidt med.

Sæt majsene i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Inden servering rives ost hen over majsene og så er de klar, til servering. Jeg brugte almindelig mozarella ost, men parmesan er også rigtig godt. Server evt. ekstra smør rørt op med lidt revet citronskal til.

Virkelig en super dejlig ret. Og husk, majs spises ikke med gafler, men med masser af papir til at tørre hænder og mund med.

majs-citrons,or-ost

 

2 reaktioner

 1. Hej Pia.
  Jo dem kender jeg også godt, men synes nu hyggen er ved at spise dem med fingrene. Også selvom man bliver fedtet op til begge ører 😉

  God weekend!
  Hilsen Ellen

 2. Mums det ser lækkert ud.

  I stedet for fedtede fingre, kan du købe sådan nogen plastik dipedutter, der skrues ind i enderne som "håndtag"... de koster ikke alverden, og er nærmest et "must" 😀

  - Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *