Syltede rødløg har ikke kun en smuk farve, de smager også helt fantastisk. Og så er de super nemme og hurtige at lave. De kan bruges til mange retter, og vi får dem både i vores burgere, på hotdogs, på leverpostejmaden og til kødretter. Ja de kan endda spise sådan uden noget som helst 🙂
Jeg laver dem kun med peber, men der kan tilsættes det krydderi du bedst kan lide. Prøv med en kanelstang, et par dildkviste, rosmarin, lauerbærblade eller citronmelisse. Det er bare at prøve sig frem.
[ingredients title="Syltede Rødløg"]
- 4 store rødløg
- 2 dl vand
- 2 dl eddike
- 2 dl sukker
- 8 -10 peberkorn
I en gryde bringes vand, peberkorn, eddike og sukker i kog, og stilles til afkøling.
Skær rødløg i tynde skiver, og evt. en gang igennem på den anden led. Skil dem ad , og kom dem i et helt rent glas.
Hæld den afkølede lage over, og sæt låg på.
Løgene kan spises efter et par timer, men får en smuk pink farve hvis de står til næste dag. De syltede løg kan holde sig i op til 3 uger.
[/ingredients]