MADBLOG & LIVSSTIL

Indeholder affiliates links

Røde bøffer har aldrig været det store hit her hos os. Vi foretrækker en bøf rosa eller gennemstegt. Men i dag fik vi røde bøffer, og der var super gode. Vi glæder os begge til madpakken i morgen, for der blev nemlig rester, så vi begge kunne få det med. I medierne snakkes der meget om, at vi skal til at leve mere vegetarisk. Det er ikke noget nyt for os. Vi får nemlig ofte de lækreste vegetarretter, som altså er helt uden kød. Mindst en gang om uge, men ofte 2-3 gange er menuen kødfri.
Nu tænker du sikkert, at jeg lige har skrevet at vi fik røde bøffer i dag. Ja, det gjorde vi, men de var helt fri for kød. Farven kom fra rødbeder. Gemalen var lidt skeptisk ved tanken om rødbedebøffer, men han faldt totalt for de lette bøffer. De smager nemlig fantastisk godt.

Bøfferne kan selvfølgelig spises som almindelige bøf, med salat til. Men jeg valgte at de i dag skulle mellem toastbrød og med et spejlæg på toppen.

Jeg vil også lige tilføje, at det er en super billig og til med nem aftensmad. “Farsen” kan tilberedes i god tid, så den er klar.

quano-bof-spejlaeg-12-smallPortionen giver 6 bøffer.
140 gr rå rødbeder (skrælles vægt)
65 gr quinoa
2 fed hvidløg
1 lille løg
2 æg
1 dl havregryn
salt og peber
lidt olie

Til toast skal der yderligere bruges
6 æg til spejlæg
12 skiver toastbrød
salat
tomater

Start med at skylle quinoa godt under rindende vand og tilbered dem som der står på posen. Skal være afkølet inden det røres sammen med resten.
De skrællede rødbeder rives groft og kommes i foodprocessoren sammen med hvidløg og almindelig løg. Kør så det hele er finthakket. Tilsæt nu æg, de afkølede quinoa og havregryn. Kør det hele sammen til en ikke helt fast masse. Men den må heller ikke være flydende. Så skal der tilsættes lidt mere havregryn. Smag til med salt og peber. Nu kan den stå og vente.

quano-bof-spejlaeg-09-small
Læg bagepapir på bagepladen og smør det med olie. Form 6 bøffer på pladen med en ske. Vær ikke nervøs, de bliver faste når de er bagte. Sæt pladen i ovnen ved 200 grader og lad dem stege/bage i 15 min. Vend dem forsigtigt, og lad dem stå endnu 10 min. De må ikke blive brune, man skal stadig kunne se den smukke røde farve. Men de skal være faste.

Rist imens brødet, vask og tør salat, skær tomater i skiver og steg spejlæg. Når bøfferne er klar, lægges det hele sammen til en skøn sandwich.

quano-bof-spejlaeg-16-small

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter