• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Frokost & Forret » Frokost

Avocado Vaffel Sandwich

Udgivet: 19. mar. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I sidste uge fik jeg en pose avocadoer med fra Aarstiderne. Jeg er vild med dem, og kan spise dem  altid. Men der var altså mange, så for at de ikke skulle blive overmodne før jeg fik dem spist, brugte jeg et par stykker til at bage vafler af. Ja helt rigtigt, de vafler man ellers spiser med sukker og syltetøj til. Jeg valgte at udskifte fedtstoffet med en moset avocado, bage dem og lægge hjerterne sammen som sandwich.

En rigtig lækker bid, som vi fik til forret. Men de vil være perfekte i madpakken, til hyggemad på terrassen, i picnickurven og sikkert også som en hurtig hapser lige inden sengetid. Man kan jo blive sulten på de mest underlige tidspunkter.

De sidste par dage har jeg rigtigt leget sommer, og siddet ude om eftermiddagen. Men når solen er væk, er det halv koldt. Men det er da en smag af forår og sommer. Så det er jo ved at være tid til at tænke på mad man kan servere på terrassen.

Portionen giver ca. 6 hele vafler
200 g sigtet speltfuldkornsmel (ca. 4 dl)
2 tsk bagepulver
4 tsk Tomatsalt fra Mariager Saltcenter
4 dl mælk
2 æg
2 avocado
lidt smør til at smøre formen med

Pisk æg og mælk sammen. Sigt mel og bagepulver i sammen med saltet. Mos avocadoerne fint, og bland dem i. Smag til, der skal evt. mere salt i. Tomatsalt består af en skøn af blanding soltørrede tomater, basilikum, oregano og selvfølgelig salt.
Varm vaffeljernet godt op, smør begge flader let med smør og bag vaflerne. Læg dem på en rist til afkøling, efterhånden som de bages. Pas på, at du får dem godt bagt, så de ikke bliver for bløde. Smørret gør, at de får en lidt sprød skorpe.

Når vaflerne er kølet af, og brækket i små hjerter, kan de lægges sammen med salat, tomater, avocado, mozarella og hvad du ellers har lyst til.
Smukke og lækre sandwich man altid lige kan have en af.

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Årets Grillpølse i Tønder Kommune

Vinterens Salat

Torsk på grillen

Tunmousse-Lasagne

Sommer Spelt-alamande

Laksefrikadeller

Verdens nemmeste knækbrød

Ferskensuppe

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.