MADBLOG & LIVSSTIL

Annonce3I sidste uge fik jeg en pose avocadoer med fra Aarstiderne. Jeg er vild med dem, og kan spise dem  altid. Men der var altså mange, så for at de ikke skulle blive overmodne før jeg fik dem spist, brugte jeg et par stykker til at bage vafler af. Ja helt rigtigt, de vafler man ellers spiser med sukker og syltetøj til. Jeg valgte at udskifte fedtstoffet med en moset avocado, bage dem og lægge hjerterne sammen som sandwich.

avocado-vafler-sandwich-10
En rigtig lækker bid, som vi fik til forret. Men de vil være perfekte i madpakken, til hyggemad på terrassen, i picnickurven og sikkert også som en hurtig hapser lige inden sengetid. Man kan jo blive sulten på de mest underlige tidspunkter.

avocado-vafler-sandwich-04
De sidste par dage har jeg rigtigt leget sommer, og siddet ude om eftermiddagen. Men når solen er væk, er det halv koldt. Men det er da en smag af forår og sommer. Så det er jo ved at være tid til at tænke på mad man kan servere på terrassen.

avocado-vafler-sandwich-06-2Portionen giver ca. 6 hele vafler
200 g sigtet speltfuldkornsmel (ca. 4 dl)
2 tsk bagepulver
4 tsk Tomatsalt fra Mariager Saltcenter
4 dl mælk
2 æg
2 avocado
lidt smør til at smøre formen med

Pisk æg og mælk sammen. Sigt mel og bagepulver i sammen med saltet. Mos avocadoerne fint, og bland dem i. Smag til, der skal evt. mere salt i. Tomatsalt består af en skøn af blanding soltørrede tomater, basilikum, oregano og selvfølgelig salt.
Varm vaffeljernet godt op, smør begge flader let med smør og bag vaflerne. Læg dem på en rist til afkøling, efterhånden som de bages. Pas på, at du får dem godt bagt, så de ikke bliver for bløde. Smørret gør, at de får en lidt sprød skorpe.

avocado-vafler-sandwich-07Når vaflerne er kølet af, og brækket i små hjerter, kan de lægges sammen med salat, tomater, avocado, mozarella og hvad du ellers har lyst til.
Smukke og lækre sandwich man altid lige kan have en af.

avocado-vafler-sandwich-03

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter