MADBLOG & LIVSSTIL

Juhuu så er rabarberne i haven blevet så store, at jeg kan begynde at bruge af dem. I dag blev det til en omgang is, som jeg er sikker på, ikke holder ret lang tid i fryseren. Det smager den alt for godt til.

Jeg syntes næsten der var synd at skære de fine rabarberblade af, – de stod så flotte og grønne som en hel buket. Men måske det alligevel var en lidt kedelig buket, og rabarberne smager også bedre end de pynter på bordet.

Så de blev altså snittet og fik lov til at trække i sukker en times tid. Så undgår jeg helt at komme vand i når de koges.

I haven fik jeg endelig sået, faktisk lige inden der kom lidt regn. Så mere perfekt kunne det da ikke være. Nu er højbedene dækket med fiberdug, så fuglene ikke kan stjæle frøene og jorden kan forblive varm. Vi har ellers lige i disse dage en pænt lag fra den japanske kirsebærtræ til at dække jorden. Det ser flot ud, bare ikke når der kommer helt ind i entréen. Og på terrassen går vi på et blødt lag lyserøde blomsterblade. Lidt fint er det da, og hvis du ser os sidde på terrassen og spytte kaffe ud, er det blot fordi vi ikke lige så det blad der var landet i koppen. Selvom vi nu fisker mange op. Det er faktisk lidt besværligt at spise udenfor så længe træet drysser.

[ingredients title=”Rabarber Parfait Is”]

Rabarberkompot:

  • 250 gr rabarber – snittet og rengjorte
  • 100 gr sukker
  • 1 vaniljestang

Parfait Is:

  • ca. 250 gr KOLD rabarber kompot
  • 2 æggeblommer
  • 40 gr sukker
  • 1 dl fløde
  • 1 dl mælk

Farven på din is afhænger helt af hvor røde dine rabarber er. Vinrabarber giver en flot pink is, hvor i mod mine rabarber, der var knap så mørkerøde, gav en fin sart lyserød is. Smagen er helt den sammen uanset farve.

Skær vaniljestange igennem, tag vaniljen ud og bland med lidt sukker. Bland sukker, vanilje og fintsnittede rabarberskiver godt sammen og lad det hele stå på køkkenbordet i ca. 1 time. Vend gerne rundt i et en gang i mellem.

Når sukkeret er smeltet, kommes det hele i en gryde og raberberkompotten koger i 40 – 50 min, hvor du rører rundt en gang imellem. Tag gryden af varmen og lad kompotten afkøle lidt inden du blender det. Sæt kompotten i køleskabet, så den er het kold inden den bruges.

Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
Pisk fløden til skum.
Bland æggesnapsen, flødeskum og mælk sammen og vend den kolde rabarberkompot i.

Nu kan du komme isen i en form og direkte i fryseren. Du skal blot røre den rundt hvor ½ timer, indtil den er som tyk softice.

Men du kan også komme den i en ismaskine og køre den til is, inden den kommes i fryseren

De små Citron eller Balsamico tangperler smager super godt oven på rabarberisen Prøv bare!

[/ingredients]

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter