MADBLOG & LIVSSTIL

Bredt madudvalg i Bøgeskoven

Lækker flæskestegsburger, saften fra rødkålen blandede sig med fedtet fra flæskestegen. Mums. Jeg ville dog foretrække en mere rustik bolle, men det er der sikkert andre der er uenig med mig i. Men god var den.

Jeg gør mit bedste, men det er ganske umuligt at nå alle madboder i skoven på de 5 dage festivallen er. Og selvom jeg nu har været med i flere år, har jeg stadig ikke nået alle. Dels er der rigtig mange og dels kommer der nye til hvert eneste år. Og dem der kommer til, er bestemt ikke ringere end dem der er der. Niveauet er højt i Bøgeskoven hvad mad angår.

Tjeneren fra Café Chaos gjorde også sit bedste, for at service folk på Skanderborghus med drikkevarer. Sikke en service 🙂

Nu var jeg kun på Skanderborghus, Stadion og Boldbanerne, og der medbringer festivalgængerne ikke meget mad hjemmefra. Enkelte sidder med et toastbrød og en dåse makrel, men der er langt imellem. Det meste man finder ved teltene, er de våde varer, chips og enkelte steder lidt frugt.

Du kan stadig få en hotdogs, eller en ganske almindelig omgang pomme frittes, selvom også de bliver færre og færre. For de fritter man får er gode, tykke og ofte håndskåret. Og så er de super gode mod tømmermænd 😉

Smuk fest forstår virkelig at sammensætte et bredt og godt udvalg af mad. Økologien halter lidt, men kvaliteten er i top de fleste steder.
Der hvor jeg synes maden svigter lidt, er morgenmaden. Især på teltområderne er der kedelig morgenmad. Men der er altid noget der kan gøres bedre, og her er der et sted, der kan forbedres.

Af de bedre boder/restauranter jeg har besøgt,  kan jeg bla. nævne (der findes mange flere, som jeg ikke har besøgt endnu):

Rytmeben - med både dame- og herreben
NORD - nordisk tapas smørrebrød m.m.
MIB - mors tarteletter som ingen andre laver bedre
Danish Crown Bøfsaloon - fantastisk gode burger, ingen ventetid, hurtig betjening
SmukFisk - lækker fiskerestaurant midt i bøgeskoven, med musik fra bøgescenen som baggrund
Palæo - stenaldermad med solide kylhydrater

Selvfølgelig glemmer jeg kameraet i teltet, den dag jeg spiser i DC Bøfsaloon, men det er virkelig gode burgere. Dem kan de være stolte af. Også deres personale er venlige og smilende, og leverer det bestilte hurtigt og kvikt. Jeg kan næsten savle bare ved tanken om deres BMW burger.

Kameraet var der i mod med, da jeg skulle smage Farmors Flæsk, som jeg hvert eneste år glæder mig til - og det er jeg ikke den eneste der gør. I år var "Farmor" der ikke, men istedet havde Baregodmad.dk taget udfordringen op, og overtaget det stegte flæsk. Jeg tror ikke de har smagt farmors flæsk, for deres kunne ikke helt leve op til hendes. Selve flæsket var ikke helt sprødt, og manglede salt. Sovsen var for tynd og hængte ikke ved kartoflerne og der var for lidt persille, ligesom der kunne være flere rødbeder. Det må være en ommer, for jeg er ikke i tvivl om, at de kan lave det som det "plejer" at være.  Og så var der altid 6 store skiver flæsk når farmor serverede.

Alt i alt en helt fantastisk uge i Bøgeskoven - SMUK fest, I har gjort det igen!

Til slut lidt billeder fra Skanderborghus mandag morgen, hvor mange var rejst hjem. Den voldsomme blæst natten mellem søndag og mandag, fik det affald der var efterladt ved teltene, til at flyve forvildet rundt.

Og så har vi pakket og forlader Skanderborg med en masse gode minder i kufferten.

Tak for denne gang, vi ses helt sikkert igen i 2015.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *